Despacito prvi z več kot tremi milijardami ogledov

Potem ko je v petek postal največkrat gledani video v zgodovini spletne platforme Youtube, je hit Despacito Luisa Fonsija in Daddyja Yankeeja presegel še en mejnik.

"Kakšna čast ... največkrat gledan video v zgodovini in prvi video s tremi milijardami ogledov ... in to v španščini!" je prek spletnega družbenega omrežja Instagram sporočil Fonsi. Med drugim se je zahvalil vsem oboževalcem in Portoriku, ki je po njegovih besedah "najlepše ozadje na svetu". "Naj živi latino glasba!" je še zapisal.

Videospot lahkotnega poletnega hita Despacito portoriških glasbenikov je bil na youtubeu objavljen 12. januarja letos.

Despacito, kar v prevodu pomeni počasi, je v dirki za mejnik treh milijard ogledov na koncu tekmoval z videospotom skladbe See you again izvajalcev Whiza Khalife in Charlieja Putha. Ta je julija s prvega mesta največkrat gledanih izrinil skladbo Gangnam Style korejskega raperja Psyja. Gangnam Style je bil sicer prvi video na Youtubeu z več kot milijardo ogledov - ta mejnik je dosegel decembra 2012.

Photo_Luis Fonsi ft Daddy Yankee_Despacito_300CMYK_Credit_Omar_Cruz.jpg
Daddy Yankee (levo) in Luis Fonsi
Omar Cruz

Sicer pa Youtube ni edina platforma, na kateri Despacito postavlja rekorde. Skladba je bila namreč že sredi julija razglašena za največkrat pretočeno doslej. Po podatkih založnika Universal Music Latin Entertainment je pesem v izvirni in prirejeni različici dosegla 4,6 milijarde predvajanj.