GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Odprte so prijave na četrti Muvit/6X60

7. 7. 2017; 02.53
Avtor: K.M.
foto1

Ekipa Vrzimo kovanec lansko leto s prvo nagrado in z nagrado za mlado sekcijo za film Zaradi Eve foto: Valter Leban

Člani strokovne žirije letos Mojca Funkl, Miha Hočevar in Jure Černec.

Poletje je že tradicionalno čas za maraton ustvarjanja kratkih filmov Muvit/6x60. Organizatorji dogodka tudi letos ostajajo zvesti svojemu izvirnemu konceptu, po katerem prizorišče dogodka Muvit/6x60 vsako leto postavijo v drugo mesto. Po lanskem gostovanju v dolenjski prestolnici se filmska karavana maratona Muvit/6x60 letos seli v knežje mesto. Prijave na maraton so že odprte, filmske ekipe iz cele Slovenije pa bodo bitko s časom v Celju bile med 16. in 18. avgustom.

Odprte so prijave na maraton ustvarjanja kratkih filmov Muvit/6x60, ki se bo letos odvijal že četrto lepo zapored. Po Radovljici, Postojni in Novem mestu se bo na zemljevid filmskega ustvarjanja tokrat vpisalo Celje, udeleženci maratona pa bodo tudi letos postavljeni pred enako preizkušnjo: v zgolj 60 urah ustvariti kratke, 6- do 9-minutne filme, ki jih bosta na koncu ocenjevala strokovna žirija in občinstvo. Ustvarjalnost in iznajdljivost tistih najboljših bosta, tako kot vsako leto, nagrajena tudi letos

''Letošnji Muvit je za nas že četrti zapored in veseli nas, da se je kot projekt z družbeno odgovorno noto med ljubitelji ustvarjanja filmov uspel zapisati kot vsakoletna stalnica; ponosni smo, da se tako kot mi razvijajo tudi tekmovalci in sam festival,'' je povedal Gregor Graf iz agencije digiGRAL, ki je organizator in idejni pobudnik projekta.

MUVIT-6X60-Nagrado mesta je lansko leto za film Alterego dobila ekipa Anamorphic foto: Valter Leban

Lanskoletne prve 3 zmagovalne ekipe so domov skupno odnesle kar 5 nagrad. foto: Valter Leban

Članica strokovne žirije letos Mojca Funkl


Kratke filme vseh prijavljenih ekip bo ocenjevala tričlanska strokovna žirija, ki jo vsakič sestavljajo posamezniki iz slovenske filmske industrije. Žirantske stolčke bodo letos zasedli režiser Miha Hočevar, ki je avtor najbolj gledanega slovenskega filma po osamosvojitvi - Gremo mi po svoje, direktor fotografije Jure Černec, ki je svoj fotografski pečat pustil pri številnih slovenskih filmih, in igralka Mojca Funkl, ki je širšo javnost navduševala v nadaljevanki Usodno vino, jeseni pa se vrača z Reko ljubezni. 

Ustvarjalne delavnice za mlade
Poslanstvo festivala Muvit/6x60 pa ni le motivacija mladih k ustvarjanju, pač pa tudi izobraževanje. ''Naša želja ni le spodbuditi k ustvarjanju mlade, ki že imajo izkušnje s snemanjem filmov, ampak želimo nekaj znanja prenesti tudi na tiste, ki se s to umetnostjo šele spogledujejo in se želijo naučiti več,'' je povedala Maja Šest, umetniška in programska vodja festivala Muvit/6x60.

Organizatorji bodo tako tudi letos ohranili koncept, ki so ga vpeljali lansko leto, in letošnji festival dopolnili s tri dni trajajočimi filmski delavnicami za osnovnošolce. Ti se bodo tam skozi teorijo seznanili s celotnim procesom snemanja filmov, od priprave scenarija do samega snemanja, naučeno pa bodo lahko na koncu uporabili tudi v praksi in sami posneli svoje kratke filme, ki bodo v času trajanja festivala Muvit/6x60 tudi prikazani na brezplačnih večernih projekcijah.


''Lansko leto se je na delavnice prijavilo okrog 25 osnovnošolcev. Takšen odziv je bil za nas prav prijetno presenečenje, zato letos računamo, da bo interes mladih za te delavnice še večji,'' je še dodala Maja Šest.

Zaključna projekcija
Muvit/6x60 se bo zaključil s finalno projekcijo vseh prijavljenih kratkih filmov. Ta bo potekala 19. avgusta v kinematografu Cineplexx v Celju. Projekcije bodo za vse obiskovalce brezplačne, svoj glas za favorite pa bo lahko oddalo tudi občinstvo.

Ekipe se na Muvit/6x60 lahko prijavijo prek spletne strani www.muvit6x60.com, vsi navdušenci nad filmskim ustvarjanjem pa so vabljeni, da spremljajo tudi Facebook stran www.facebook.com/muvit6x60, kjer bodo redno objavljene vse pomembnejše

prejšnji članek
Drzni detajli in galaktični navdihi za popoln modni odtis
Lepotičenje
Drzni detajli in galaktični navdihi za popoln modni odtis
naslednji članek
BQL se ti zahvaljujeta tako!
Obsedena!
BQL se ti zahvaljujeta tako!
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska