Emma Watson je s tem spisala zgodovino!

Uspelo ji je nekaj, kar do sedaj ni še nikomur.

Foto: Profimedia

Emma Watson je včeraj slavila na podelitvi filmskih nagrad, ki jih že od leta 1992 vsako leto podalja medijska hiša MTV. Včeraj pa se je na podelitvi zgodil zgodovinski dogodek, ki ga je z zmago počastila tudi priljubljena igralka. 

Prvič v zgodovini so se organizatorji namreč odločili, da bodo kategoriji najboljšega igralca in najboljše igralke združili ter tako nagradili zgolj enega igralca ali igralko. S tem so izenačili pomembnost spolov in dali tudi ženskam možnost, da postanejo boljše od moških. Ravno to pa je uspelo Emmi, ki je na včerajšnji prireditvi v tej novi kategoriji tudi slavila. S tem pa je premagala igralce in igralke, kot so: Taraji P. Henson, Daniel Kaluuya, Hugh Jackman, James McAvoy in Hailee Steinfeld. 

emma watson mtv.jpg

''Prva igralska nagrada, ki igralcev ne razvršča po spolu, pove nekaj o tem, kako mi doživljamo življenjsko izkušnjo. MTVjeva poteza, da ustvari brezspolno kategorijo, bo pomenila nekaj drugega za vsakega posameznika. Meni pa to pomeni, da igralstvo pomeni sposobnost, da se postaviš v čevlje nekoga drugega in to ne rabi biti razdeljeno v dve različni kategoriji. To mi pomeni zelo veliko,'' je v zahvalnem govoru povedala Emma. 

V kategoriji za najboljši film pa je slavil tudi film Lepotica in zver