favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Ne zamudi Kinotripa

27. 3. 2017; 10.15
Avtor: K.M.
kinotrip
Znan je program 2. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip.

Kinotrip je Kinodvorov filmski program, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, mednarodni filmski festival Kinotrip pa njegov največji dogodek. Ta na platno Kinodvora že drugo leto prinaša filmske zgodbe o mladih in za mlade.

Tudi letošnji filmski program so skrbno izbrali mladi filmski ljubitelji, člani Kinotripovega filmskega kluba. Iskali so filme raznolikih zvrsti, žanrov, vsebin, barv in okusov ter držav sveta, program pa dodatno začinili z nekaj kratkimi filmi mladinskih filmskih ustvarjalcev. Kot so povedali sami: ''Izbirali smo raznolike filme o mladih – od resnejših dram do iskrive komedije – z aktualno vsebino, kakovostne produkcije, v katerih se mladi lahko najdemo. Pri tem pa nam je bilo pomembno tudi, da mladim kino predstavimo kot prostor druženja.'' 

Kinotripova filmska avantura se bo pričela v sredo, 29. marca, s filmoma Sonita (Rokhsareh Ghaem Maghami, Nemčija / Švica / Iran, 2015) in Žalejka (Zhaleika, Eliza Petkova, Nemčija, 2016), ki bosta mlade potnike odpeljala v svet pogumnih in samosvojih deklet.

V četrtek, 30. marca, bodo mladi filmski popotniki zajadrali v razburkane mladostniške vode. Na sporedu bosta igrani film Eden od nas (Einer von uns, Stephan Richter, Avstrija, 2015) in animirani film Psihonavta (Psiconautas, los niños olvidados, Alberto Vázquez, Pedro Rivero, Španija, 2015), ki vsak na svoj način prikazujeta različne pasti odraščanja in iskanja samega sebe.

V petek, 31. marca, se bomo najprej podali na napet ulični nogometni turnir s filmom Igrišče (Korobka, Eduard Bordukov, Rusija, 2016). Sledila mu bo humorna zgodba o vrtiljaku najrazličnejših čustev, ki nas lahko preplavijo kadarkoli, a še največkrat Pri sedemnajstih (The Edge of Seventeen, Kelly Fremon Craig, ZDA, 2016). Večerna projekcija pa bo namenjena ljubiteljem srhljivega žanra, ki se bodo lahko odpravili na iskanje morilca po sledi črne sluzi v filmu Nisem serijski morilec (I Am Not a Serial Killer, Billy O'Brien, Irska / Velika Britanija, 2016).

Tudi letos so na festivalski program mladi umestili film iz zakladnice filmske zgodovine. Tokrat so, zapeljani na krilih poezije, izbrali Društvo mrtvih pesnikov (Dead Poets Society, Peter Weir, ZDA, 1989). Za poetične in nostalgične filmske duše bo film na sporedu v soboto, 1. aprila.

Na posameznih projekcijah se bodo pojavili tudi filmski ustvarjalci; pogovore z njimi bodo vodili mladi Kinotripovci. Na otvoritveni projekciji filma Žalejka pričakuj glavno igralko Anno Manolovo, na projekciji filma Eden od nas igralca Jacka Hoferja, ob ogledu filma Nisem serijski morilec pa se bo družil režiser Billy O'Brien

prejšnji članek
Kultna televizijska serija Obalna straža kmalu tudi v filmski različici
Obsedena!
Kultna televizijska serija Obalna straža kmalu tudi v filmski različici
naslednji članek
Klemen Mramor Clemens razkril, ali ima dekle
Obsedena!
Klemen Mramor Clemens razkril, ali ima dekle
Preberite tudi