Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

4 triki za boj proti jesenski utrujenosti

12. 9. 2017; 10.40
Avtor: K.M.
vitamin2

foto: Profimedia

Zaradi vedno krajših dni in turobnega vremena se v teh dneh marsikdo bori z utrujenostjo, poleg tega pa je za nami sproščeno poletje, ko je tudi na delovnem mestu bolj umirjeno.

Izčrpanost v jesenskih dneh torej ni redkost, nanjo vpliva tudi sprememba vremena. Preberite, kako lahko uspešno premagaš jesensko utrujenost z nekaj preprostimi triki.

Gibanje na svežem zraku

Kljub temu, da vas ob nižjih temperaturah mogoče zmrazi že ob sami misli na gibanje zunaj, je to zelo zdravo. Kratek sprehod ali tek pred službo vam bo zelo dobro del, tekom vikenda pa lahko zunaj preživite več časa. Odpravite se v gozd in naberite kostanj, nato pa organizirajte kostanjev piknik. Pojdite na kakšen izlet, lahko tudi s kolesom.

Zdrava prehrana

Na vrtu ali pri branjevkah na tržnici lahko še vedno najdete svežo domačo zelenjavo, polno vitaminov in mineralov. Uživajte v sadovih poletja, dokler je še na voljo. Če imate doma viška hrane, si pripravite ozimnico – skuhajte zdrave domače marmelade in paradižnikove omake, vložite kumare in papriko ter drugo zelenjavo. Vaši obroki naj vsebujejo zdrave sestavine, jejte pa več manjših obrokov.

Dovolj tekočine

Hladnejši dnevi kar kličejo po toplem čaju – privoščite si nesladkanega, če je mogoče naj bo iz svežih ali sušenih domačih zelišč. Dan začnite s kozarcem vode. Izberite mineralno vodo Magnesia, ki bo na vaše telo blagodejno vplivala. Magnesia, ki vsebuje več magnezija in manj natrija od povprečja kategorije mineralnih vod. Magnezij je pomemben in pogosto spregledan mineral, ki ga telo ne proizvaja samo, med drugim pa prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, zato je odličen v boju proti jesenski utrujenosti.

Dovolj spanja

Pri utrujenosti in izčrpanosti je seveda potrebna zadostna količina spanca. V posteljo se zvečer odpravite pravočasno, da boste pridobili kakšno uro spanja, ki vam bo zagotovo koristila. Če spreminjate rutino, bo vaše telo potrebovalo nekaj časa, da se privadi, zato vztrajajte, dokler se vam bioritem ne uredi.

prejšnji članek
To so največji trendi letošnje jeseni iz zime
Lepotičenje
To so največji trendi letošnje jeseni iz zime
naslednji članek
Katera je bolj blestela - Gigi ali Bella?
Obsedena!
Katera je bolj blestela - Gigi ali Bella?
Preberite tudi