Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Trik: Dodatna in učinkovita zaščita pred soncem

18. 8. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
koza  (2)

foto: Profimedia

Poleg obvezne kreme z UV faktorjem lahko za svojo kožo poskrbite tudi z določenimi triki. Nekatere prakticirate že zdaj, a se jih morda sploh ne zavedate!

Negativne posledice, ki jih lahko povzročijo močni UV žarki in pa prekomerno izpostavljanje soncu lahko preprečite že s premišljenost, oblačili in ustreznimi kremami, lahko pa storite še korak naprej. 

V veliko pomoč so zagotovo antioksidanti, kot so vitamini A, C in E. Ti so pri zunanjem nanosu zelo učinkoviti in jih zato vsebujejo tudi številne negovalne kreme in izdelki za zaščito pred soncem. Največ pa boste za svojo kožo naredili, če boste te antioksidante s prehrano tudi vnašali v svoje telo. Jejte predvsem pisano sadje in zelenjavo, beta karoten in likopen, ki ga najdemo v paradižnikovi mezgi. Ne pozabite niti na korenje, špinačo, zeleni ohrovt in rdečo peso. Pa tudi zeleni čaj in kozarčen rdečega vina sta odlična za vašo kožo.

V prehrano vnesite tudi dovolj vitamina D, najbolje, da to naredite s svežimi mastnimi ribami, če pa ne gre drugače, ga zaužite kot prehransko dopolnilo.

Bodite pozorni:

- Nosite velika in kvalitetna sončna očala s primerno zaščito. Koža izpod veke je tenka in doveztna za trajno opeklino. 

- Rdečilo pred ustnicami pa recimo varuje pred nastankom raka na ustnicah. Če so le-ta seveda kar se da naravna in brez mineralnih olj.

foto: Učila International/Knjigarna Felix

Nasveti so povzeti po knjigi avtorice in dermatologinje Yael Adler, dr. med., Koža od blizu. Gre za nemško uspešnico, v kateri avtorica na nazoren in zabaven način pojasni vse, kar morate vedeti o človekovem največjem organu - koži. Vredno branja in primerno za vse generacije! 

prejšnji članek
S to masko se boš znebila ogrcev
Lepotičenje
S to masko se boš znebila ogrcev
naslednji članek
Z laki si poživi dan
Lepotičenje
Z laki si poživi dan
Preberite tudi