stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako pogosto si menjaš spodnje perilo?

27. 9. 2017; 12.00
Avtor: K.M.
spodnjice

foto: Profimedia

Misliš, da dovolj pogosto?

Kako pogosto v resnici menjaš svoje spodnje perilo? Večina spodnje hlačke menja vsak dan ali celo večkrat na dan. Kako pa je z nedrčkom? Ta kos oblačila je pravzaprav najbolj izpostavljen potu, odmrlim delcem kože, tudi bakterijam, saj je ves dan tesno ob tvoji koži. Resnica pa je takšna, da ga le redke zamenjate vsak dan. Tudi če ga za čez noč slečete, zjutraj oblečete istega. Če to počneš, nisi edina. Vseeno pa se moraš zavedati, da je to kos oblačila, ki bi ga morala prati pogosteje.

Menjava spodnjega perila pa je pomembna tudi med telovadbo ali ukvarjanjem s kakšno telesno aktivnostjo. Če postavimo na stran dejstvo, da je med telesno aktivnostjo priporočljiva uporaba perila, ki diha (bombaž ali lycra), je tudi tu zelo pomembna higiena. Spodnje perilo (nedrček in hlačke) moraš obvezno zamenjati po vadbi oziroma po tem, ko se tvoje telo preznoji. Perilo je vlažno in zato odlično gojišče bakterij.

Kako pogosto menjaš posteljnino? Podobno kot s spodnjim perilom je tudi s posteljnino. Na njej se nabirajo številne umazanije in bakterije, ti pa se svoje posteljnine vsak dan dotikaš s kožo. Zakaj jo torej menjaš tako poredko?

prejšnji članek
5 ženskih avdicij, ki te bodo pustile brez besed
Obsedena!
5 ženskih avdicij, ki te bodo pustile brez besed
naslednji članek
Modni navdih: Ne pozabi na olivno
Lepotičenje
Modni navdih: Ne pozabi na olivno
Preberite tudi