Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

Smrklja Njena.si
Moj life
 

S tem do potrebne energije

17. 6. 2017; 10.27
Avtor: K.M.
limona
Imaš skozi teden poleg šole na svojem urniku še ogromno drugih dejavnosti? Se ti zato večkrat zgodi, da pri svojem delu ne moreš biti stoodstotna, in imaš občutek, da ti energija popušča?

ČIM VEČ PIJ
Človek bi moral na dan popiti najmanj dva litra tekočine, na pitje pa pogosto kar pozabimo. Že zjutraj, ko vstaneš, spij čaj, vodo ali pa sveže iztisnjen naravni sok. Skozi dan ves čas v torbici nosi stekleničko, v kateri boš imela vodo ali pa kakšno drugo pijačo. Najbolj zdrava je navadna voda. Če boš premalo spila, se boš počutila utrujeno. Ne pij, ko si žejna, ampak vedno, ko se boš spomnila, saj ko si žejna, to pomeni, da si že dehidrirana, kar pa vodi v utrujenost, oslabljenost mišic in dremavost. Naj ti naštejemo še nekaj pozitivnih učinkov zadostnega pitja vode: je brez kalorij, kar pomeni, da se od pitja vode ne boš zredila, dobra je za srce, zmanjša se možnost za glavobol, imela boš lepšo kožo, pomaga ti pri boljši prebavi in ti iz telesa pomaga odplakniti toksine ter druge škodljive in nepotrebne snovi.
LIMONE SO ZAKON
Poleg dveh litrov tekočine na dan si naredi limonado. Če je le mogoče, je ne sladkaj. Pozimi se ti zmanjša odpornost in velikokrat ti primanjkuje vitamina C. Tega pa imajo limone na pretek. Po popitem kozarcu limonade spij še dva kozarca navadne vode. Telo se ti bo dobro prečistilo, vse skupaj pa bo delovalo kot ščit pred prehladom.
SVEŽ ZRAK
Dnevi so vse hladnejši, in če nam le ni treba zapustiti toplega doma, ostajamo doma. Toplo se obleci in se na sprehod odpravi s prijateljico, družinskim članom ali sama. Topel zrak doma te poleni in vse manj stvari se ti ljubi početi. Zato se prisili in pojdi ven. Sprehod ti bo zbistril glavo, dal novega zagona, morda se ti v mislih porodi tudi kakšna dobra ideja.

prejšnji članek
Če počneš to, varaš!
Moj life
Če počneš to, varaš!
naslednji članek
Zelo pomemben element teka
Obsedena!
Zelo pomemben element teka
Preberite tudi