Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tudi v šoli pazi na prehrano

3. 9. 2017; 10.00
Avtor: K.M.
malicasola

foto: Profimedia.

Čeprav v šoli že lahko dobiš topel obrok in s tem tudi malico, pa ni nujno, da je ta vedno zdrava.

S petimi koraki ti bomo pomagali, da boš tudi jeseni pokala od zdravja. Zapomni si: koraki so kratki in preprosti. Zato bo tvoj uspeh zagotovljen, če jih boš upoštevala.

RANA URA, ZLATA URA
Nekatere raziskave so pokazale, da ljudje, ki si privoščijo jutranje prhanje, laže začnejo dan kot tisti, ki ga preskočijo. Zato ti predlagamo desetminutno hladno prho, namesto tega pa se lahko odpraviš tudi na kratek jutranji sprehod in tako poskrbiš še za svojega psička.

PRIPRAVI SI ZAJTRK


Pa čeprav to pomeni, da boš morala vstati dvajset minut prej kot običajno. Tako je, dvajset! Deset minut za prhanje in deset za zajtrk, da ga boš lahko v miru pojedla. Odloči se za rženi ali polnozrnati kruh s svojim najljubšim namazom in deciliter pomarančnega ali grenivkinega soka. Namesto kruha lahko izbereš tudi jogurt in nekaj žlic kosmičev z medom. Tak zajtrk ti bo pomagal laže začeti dan.

PRED PRVO URO POUKA
Poskrbi, da boš dan začela s plastenko vode v torbi. Tako boš lahko vsak prosti trenutek srknila nekaj požirkov tudi v času odmora in ne boš dehidrirala. Ne pozabi, da je tekočina pomembna tudi jeseni, ne samo poleti, zato jo poskušaj popiti vsaj en liter dopoldan, ko si v šoli.

ŠOLSKO MALICO JEJ POČASI
Vemo, da to pogosto ni mogoče, toda če le lahko, malico jej počasi. Usedi se za mizo v jedilnici in ne nosi šolske malice kam drugam. Za topel ali hladen obrok si moraš vzeti čas. Ne pozabi tudi na to, da moraš vsak grižljaj prežvečiti vsaj tridesetkrat. Tako bo imel tvoj želodček veliko manj dela.

ZDRAVI PRIGRIZKI


Če boš zaradi zgodnje malice takoj po šoli spet lačna, kosilo pa bo šele pozno popoldne, si vmes privošči zdrav prigrizek. En sadež in navadni jogurt bosta za prigrizek kot nalašč. Seveda lahko namesto tega izbereš tudi kos polnozrnatega kruha s tunino ali narezano zelenjavo, ki bo za dve uri potešila tvojo lakoto. In za piko na i? Prava hrana za možgane so oreščki, zato si privošči kakšnega pri svoji zdravi malici.

prejšnji članek
Louis Tomlinson je spregovoril o samostojnem albumu
Obsedena!
Louis Tomlinson je spregovoril o samostojnem albumu
naslednji članek
Prekinitev po večletni zvezi
Moj life
Prekinitev po večletni zvezi
Preberite tudi