mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Premagaj stres in napetost

20. 6. 2017; 06.15
Avtor: K.M.
napetost
Kaj lahko narediš?

Preženi slabe misli!


V naslanjaču se udobno namesti, zapri oči in pozabi na vse negativne in črne misli. Okoli tebe naj ne bo hrupa, zato se odmakni nekam v miren prostor. Poskusi izklopiti vse misli, osredotoči se na dihanje in se poskusi z mislimi na hitro premakniti v prelepo okolje. Predstavljaj si neskončne cvetoče travnike, ki jih nežno božajo sončni žarki, v ozadju pa je slišati le nežno žvrgolenje ptic. Lepo ti je, zato želiš lepe misli poslati tudi ljudem, ki jih imaš rada. O ničemer ne razmišljaj kot le o tem, da vsakemu v mislih nameniš kaj lepega. Seveda si lahko predstavljaš tudi drugo okolje, v katerem se počutiš zelo dobro in te pomirja.
Nato je na vrsti tvoje telo. Z mislimi pobožaj vsak del svojega telesa. Začni pri prstih na nogi in se tako pomikaj vse do glave. Ne misli na nič drugega kot na to, da si hvaležna svojemu telesu, zato ga želiš tudi sprostiti in razbremeniti.

Pretegni se!


Ker med učenjem nimaš veliko časa, si vzemi kratek odmor in pretegni vse mišice. To bo omogočilo tudi, da bodo možgani dobili več kisika, kar bo poskrbelo za boljše razmišljanje in zbranost. Če imaš možnost, stopi na zrak. To je lahko pred hišo ali kar na balkon.
- Zravnaj se, vdihni in hkrati v obliki loka roke dvigni visoko v zrak. Ob izdihu nato v obratni smeri zaokroži z rokami nazaj in jih položi v začetni položaj. To ponovi dvakrat. Nato se dvigni na prste in roke iztegni čim bolj visoko v zrak, kot bi poskušala nekje visoko nekaj pobrati. Ponovi dvakrat, nato pa to stori 8-krat izmenično z vsako roko.
- Počepni in se iz počepa počasi dviguj tako, da usločiš hrbtenico. Ko prideš do vrha, hrbtenico iztegni, prav tako naj bo glava njen podaljšek, nato hrbtenico ponovno usloči ter vajo v obratni smeri nadaljuj v počep. Ponovi dvakrat.
- Roke postavi na tla, stopala naj se prav tako v celoti dotikajo tal, tako da s telesom ustvariš nekakšen lok. Nato pokrči eno nogo, tako da s tem še bolj raztegneš stegenske mišice iztegnjene noge. Zamenjaj nogi in ponovi vajo.

Zmasiraj se!


Masaža je zelo dobro sprostitvena tehnika, pri kateri ni nujno, da jo vedno izvaja strokovno usposobljena oseba, ampak jo lahko s preprostimi gibi izvajaš tudi sama.
- Dobro ti bodo deli nežni krožni gibi na sencah, okoli oči in po čelu. Sprosti se in se udobno namesti ter si z rahlimi krožnimi gibi nežno masiraj glavo, lahko tudi lasišče. Če si nagnjena k pretirano mastnemu lasišču, potem se masaži po lasišču raje izogni in si jo privošči med umivanjem las. Ne pozabi si z nežnimi pritiski nežno zmasirati še vratu in ramen.
- Zmasiraj svoje dlani. S prsti druge roke se z nežnimi pritiski pomikaj po celotni dlani. Zmasiraj vse prste, posebno predel okoli palca. To stori na obeh rokah.

prejšnji članek
Res misliš, da je pravi?
Moj life
Res misliš, da je pravi?
naslednji članek
Fantje to na tebi sovražijo
Moj life
Fantje to na tebi sovražijo
Preberite tudi