Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Prehlada ne povzročijo bakterije, ampak virusi

22. 6. 2017; 05.30
Avtor: K.M.
nasjtnica_virusi
Kaj o prehladu drži in kaj ne?

Krivi so virusi
Prehlada ne povzročijo bakterije, ampak virusi. Si vedela, da obstaja več kot dvesto vrst virusov prehlada? Večinoma zboliš zaradi tega, ker si se okužila na javnih mestih, od druge osebe, v zaprtih prostorih …

Ne zboliš le zaradi mrzlega vremena


V tem času se več zadržuješ v zaprtih prostorih, kjer se virusi z lahkoto prenašajo, zaradi hladnega vremena pa se izsuši tudi nosna sluznica, ki je nato bolj dovzetna za okužbe. Res pa je, da si ne dovoli, da te zunaj velikokrat zebe, saj takrat telo doživi fizični stres in mora za gretje porabiti veliko energije ter je tako bolj dovzetno za okužbe.

Vitamin C ne ščiti pred prehladom …
… a če boš pozimi uživala več hrane, bogate z vitaminom C, boš vsekakor naredila veliko dobrega, saj boš imela v primeru prehlada lažje simptome, pa tudi v postelji boš manj časa. Vitamin C krepi imunski sistem, pomembno pa je, da ga uživaš skozi ves dan, saj ga telo ne more skladiščiti in ima v telesu kratko življenjsko dobo.

Babice imajo še kako prav!
Mogoče se sliši kot lajna, pa vendar je proti prehladu res najpomembnejše: da imaš vedno tople noge, da te nikoli ne zebe, da z drugimi ne deliš kozarca, brisače, posteljnine, steklenice z vodo, da, kadar se zadržuješ v zaprtem prostoru, poskušaš dihati v svoj šal in se izogibati tesnim stikom z obolelimi.

prejšnji članek
Vse o kontaktnih lečah
Moj life
Vse o kontaktnih lečah
naslednji članek
Ne izrabljaj ljubezni
Moj life
Ne izrabljaj ljubezni
Preberite tudi