Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ne pozabi na intimno nego

1. 1. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
intimna
Intimna nega je tako pomembna kot nitkanje zob, prhanje z gelom in morda celo uporaba dezodoranta. Zato nanjo ne smeš pozabiti.

Preveri, zakaj je nega tam spodaj tako pomembna tako med menstruacijo kot tudi sicer.

Na kaj moraš paziti?
Pazi, da boš zares imela dobro urejeno higieno intimnega predela. To pomeni vsakodnevno skrb za čistočo tega dela telesa, ne glede na to, kaj boš počela in kje se boš potepala. Uporabljaj za to primerna mila in pazi na čistočo uporabe vseh pripomočkov v času menstruacije ali med uporabo javnega stranišča. Tako kot drugi deli telesa ima tudi nožnica svojo raven pH, ki se v normalnem in zdravem stanju giblje med 3,5 in 4,8, zato navadna mila za prhanje niso primerna za umivanje intimnega predela. Uporabljaj prav za to namenjena mila s kislim pH (od 3,5 do 4,8).
Po uporabi stranišča intimnega predela nikoli ne briši od zadnjega dela proti nožnici, saj lahko tako preneseš vse bakterije iz zadnjika v nožnico.
Zares pazi, da se na javnih straniščih česa ne dotikaš, saj lahko tako bakterije, ki so na rokah, s straniščnim papirjem preneseš v nožnico. To se zgodi prej, kot bi si mislila, in seveda nezavedno. Zato moraš biti še toliko bolj pozorna.
Poskrbi za preventivo
Da ne boš imela težav tam spodaj in da bo tvoje poletje brezskrbno, naj bo nega tvojega intimnega predela že zdaj na prvem mestu.

prejšnji članek
To so najlepši obrazi leta 2017
Obsedena!
To so najlepši obrazi leta 2017
naslednji članek
Najbolj brano: Nekoč je bila najlepši otrok na svetu, danes je videti tako
Obsedena!
Najbolj brano: Nekoč je bila najlepši otrok na svetu, danes je videti tako
Preberite tudi