profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ali telefon uničuje mojo kožo?

3. 5. 2018; 04.00
Avtor: K.M.
mobilnitelefon
Odgovor na to vprašanje te bo zelo verjetno šokiral!

Uporaba mobilnega telefona je v tem trenutku nekaj najbolj vsakdanjega. Neskončna kratka sporočila, pogovori dolgo v noč, uporaba mobilnih aplikacij ... Ob tem pa se poraja vprašanje, ali tvoj telefon vpliva na tvoje zdravje, natančneje, ali vpliva na zdravje kože. 

Čeprav nekatere o tem sploh ne razmišljate, je resnica zelo na dosegu roke. Uporaba mobilnega telefona, predvsem v času, ko preko njega klepetaš s svojimi prijateljicami, ali fantom, zelo vpliva na zdravje, ali videz tvoje kože in v tej situaciji žal moraš ukrepati!

Ena izmed stvari, ki si jo zagotovo že opazila, so mozolji na tvojem obraz, najgrši, oziroma največje število, pa se jih pojavi ravno na področju, kjer se ob pogovoru nahaja tvoj telefon. Težava je v tem, da je tvoj telefon resnično umazan in gre za pravo gojišče bakterij. Ličila, olja, bakterije, ki se prenesejo na tvojo kožo in ob tem zaprejo pore. Posledično pa se naredijo mozolji, ki so zelo nadležni.

Kaj lahko narediš?

Za začetek si redno umivaj roke, saj s tem preprečiš, da na telefon preneseš bakterije z njih. Po drugi strani pa se potrudi, da bo čim bolj čist tudi tvoj telefon. Ob tem lahko uporabljaš že navaden, a nežen robček. Priporočljiva pa je tudi uporaba ne preveč navlaženih antibakterijskih robčkov. Za res dobro učinkovitost, pa se potrudi, da boš redno in kvalitetno čistila tudi svoj obraz, z njega odstranila vso umazanijo in poskrbela, da se mozolji res ne bodo prevečkrat pojavljali. 

prejšnji članek
Lea Sirk navdušila na prvi vaji za nastop na Evroviziji
Obsedena!
Lea Sirk navdušila na prvi vaji za nastop na Evroviziji
naslednji članek
Zayn in Gigi zopet skupaj?
Obsedena!
Zayn in Gigi zopet skupaj?
Preberite tudi