mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ali lahko zaradi poljubljanja zbolim?

5. 5. 2018; 08.05
Avtor: K.M.
kissing
Da, ali ne?

Poljubi, lubčki, lizanje, poljubljanje ... Ne glede na to, kako to početje poimenuješ, gre za nekaj najlepšega, kar ti zveza lahko prinese. S poljubi izkazuješ naklonjenost in iskreno ljubezen. Tako v razmerju, kot tudi v prijateljskem odnosu (poljubi na lica). Se pa ob tem številne sprašujete, ali lahko med poljubljanjem staknem kakšno bolezen?

Odgovor je žal pritrdilen. Če ima tvoj partner gripo, ali že samo prehlad, si med poljubljanjem izmenjata tudi bakterije, kar pa pomeni, da lahko kar hitro zboliš tudi ti. 

Tu pa je še infekcijska mononukleoza vendarle bolezen, ali bolezen poljubljanja, ki je drugo ime dobila ravno zato, ker se prenaša direktno s slino. Znaki bolezni so vročina, glavoboli, pomanjkanje apetita, utrujenost, bolečine v mišicah, nerazpoloženost ... Lahko pa se ti pojavi tudi izpuščaj. Spada med tako imenovane herpese, prebolevaš pa jo lahko tudi do 40 dni. 

Po drugi strani pa strokovnjaki pravijo, da lahko s poljubi tudi dvigneš svojo raven imunskega sistema, saj se lahko tvoje telo na določene bakterije bolj navadi, oziroma postane na njih imuno.

Torej, vsaka stvar ima svoje svetle in temne plati, tudi poljubi. 

prejšnji članek
Puder te lahko tudi postara, nauči se ga pravilno nanašati
Lepotičenje
Puder te lahko tudi postara, nauči se ga pravilno nanašati
naslednji članek
Kako reagirati v prepiru?
Moj life
Kako reagirati v prepiru?
Preberite tudi