Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ta spalni položaj škodi tvojemu zdravju

18. 7. 2018; 08.30
Avtor: K.M.
spanjenatrebuhu
In to ne na samo en način!

Ker smo ljudje zelo različni, so tudi spalni položaji tako zelo različni. Nekaterim odgovarja spanje na hrbtu, spet druge lažje zaspite na trebuhu, nekatere pa svoj mir najdete zgolj med spanjem na boku. Obstajajo številne raziskave, ki se sprašujejo o tem, kateri položaj je najboljši in najbolj zdrav. Seveda pa se nikoli ne morejo odločiti za le enega. Predvsem pa težko vplivajo nate, saj ne moraš narediti ničesar, če lahko recimo zaspiš samo na trebuhu.

No, vseeno pa so ravno za ta položaj ugotovili, da lahko škoduje kar dvema tvojima vidikoma zdravja, kljub temu, da na to niti na pomisliš. Kljub temu, da morda ta položaj izboljša težave s smrčanjem, pa lahko zelo škoduje tvojemu telesu. Spanje na trebuhu lahko povzroči bolečine v vratu in v hrbtu, saj telo ni v ravnem položaju, kot je naprimer pri spanju na hrbtu. Za spanje na trebuhu je značilno, da je telo bolj zvito in v večni primerov postavljeno v nepravilne položaje. Kar pa lahko povzroči hude bolečine v mišicah. 

Druga težava pa je tvoj videz, oziroma težave z aknami. Pri spanju na trebuhu svoj obraz tiščiš v blazino, na njej pa se tekom spanja nabirajo številne bakterije, morda celo make-up, ki ga pred spanjem nisi odstranila, kreme ... Če preobleke za blazino ne menjaš dovolj pogosto, v to pa smo prepričani, saj bi jo morala menjati večkrat na teden, se ta umazanija prenaša na kožo tvojega obraza. 

Akne so skoraj neizogibne! 

prejšnji članek
Obleci se tako kot Selena Gomez
Lepotičenje
Obleci se tako kot Selena Gomez
naslednji članek
Drastična sprememba Demi Lovato
Obsedena!
Drastična sprememba Demi Lovato
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija