gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj moja menstruacija ni redna?

24. 6. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
menstruacija
Morda je to eden izmed razlogov!

Z menstruacijo oziroma mesečnim perilom se sreča skoraj vsako dekle. Nekatere prej, druge kasneje, vseeno pa le-ta nastopi v času pubertete. Če misliš, da si že dovolj stara in že globoko v puberteti, a menstruacije še ni, za mnenje vprašaj svojega zdravnika. Razlog za to je morda tudi v tem, da imaš morda premalo kilogramov. Vseeno pa se bomo danes dotaknili tistih, ki menstruacijo že imate, a le-ta ni redna. 

Včasih menstruacijo dobiš prej kot v osemindvajsetih dneh, spet drugič na njo čakaš kar dva meseca, ali pa še dlje. Kje se skrivajo razlogi za to, da je tvoja menstruacija še vedno neredna? 

Starost in razvitost
Menstruacija je redko redna že od začetka. Včasih moraš na redno menstruacijo čakati tudi kar nekaj let. Lahko pa se zgodi, da ta vseeno ne bo nikoli tako redna, kot jo prikazujejo v šolskih učbenikih. Vseeno se večina menstruacij uredi v obdobju dveh let. 
Nisi vestna pri štetju dni
Redno si zapisuj vse dneve. Ni nujno, da je razlika pri vsaki 28 dni. Vseeno pa je pri tebi redna menstruacija takrat, ko se iz meseca v mesec pojavlja v podobnem razmerju. Če si te dni le poskušaš zapomniti, dejansko pa jih nikamor ne zapišeš, se zna zgoditi, da imaš menstruacijo redno, le da se tega ne zavedaš. 


Premalo kilogramov
Prenizka teža je velikokrat razlog za to, da menstruacijo dobiš kasneje, ali prepozno. Hkrati pa to vpliva tudi na tvoj menstrualni cikel. Poskrbi za zdravo telo, ki bo uravnalo tudi menstruacijo. Le pazi, da se tega ne boš začela zavedati prepozno. 
Stres
Če si pod pritiskom, ali stresom, vse to vpliva tudi na tvoj mesečni cikel. 
Nosečnost
Tiste, ki ste se že srečale s spolnimi odnosi, morate žal pomisliti tudi na to. Seveda upoštevajte tudi druge pokazatelje, a vseeno te možnosti ne izključite. 


prejšnji članek
Taylor Swift in Niall Horan skpupaj na odru
Obsedena!
Taylor Swift in Niall Horan skpupaj na odru
naslednji članek
BQL sta najmlajša glasbenika s to nagrado!
Obsedena!
BQL sta najmlajša glasbenika s to nagrado!
Preberite tudi