Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako uporabljati tampon?

3. 6. 2018; 05.52
Avtor: K.M.
tampon
Ne uporabljaj ga, če ga ne znaš!

Tamponi so ena izmed možnost zaščite, oziroma zajezitve menstruacije. Ker le-ta ne more 3 - 5 dni kar teči in ker moraš v tem času narediti še kaj, kot zgolj ležati, moraš uporabljati tampone, vložke ali kaj drugega. Problem nastane, ker so le redke direktno poučene o tem, kako se tampon sploh uporablja. Če je uporaba napačna, potem z njim ne narediš veliko. 

Načeloma morajo imeti tamponi priložena navodila, a vseeno, ti bomo še mi zaupali, kaj in kako gre pri sami uporabi. 
Tamponi so v resnici mehka, a stisnjena bombažna vlakna, ki vpijejo tvojo menstruacijo, oblikovani pa so tako, da jih lahko brez težav vstaviš v svojo nožnico. Prični z manjšimi tamponi, kasneje pa lahko pričneš z uporabo neke srednje, standardne velikosti. 
Najprej dobro potegni vrvico tamponu, saj se moraš prepričati, da se le-ta kasneje, pri odstranitvi ne bo pretrgala, kar pa tudi ni nič tako zelo strašnega, le nekaj več truda bi morala vložiti v odstranitev. 
Dobro umij svoje roke in nohte, saj ne želiš v svoj spolni organ vnašati bakterij. Sprosti se, z dvema prstoma razpri nožnico in sramne ustnice in tampon počasi vstavi. Resnično se mora nahajati v nožnici in ga ne smeš čutiti čisto na koncu. Načeloma ga morajo objeti mišice, poskrbeti moraš le, da bo vrvica še vedno zunaj. 
Pri nepravilne vstavljanju lahko pride do tega, da te boli celoten spodnji del telesa, oziroma del okoli nožnice, saj je pozicija nepravilna. Seveda pa lahko pride tudi do prepuščanja, saj menstruacija obide tampon. 

Če ti postopek še vedno ne gre od rok, rajši uporabljaj vložke. 


prejšnji članek
Ali hodiš z napačnim?
Moj life
Ali hodiš z napačnim?
naslednji članek
Zmagovalka šova Nova zvezda Slovenije predstavlja svojo pesem
Obsedena!
Zmagovalka šova Nova zvezda Slovenije predstavlja svojo pesem
Preberite tudi