reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Naraven način v boju proti menstrualnim krčem

23. 6. 2017; 11.00
Avtor: K.M.
Girl-eating-a-chocolate-bar
Te med menstruacijo obiščejo neverjetni kriči?

Se tudi ti uvrščaš med tista dekleta, ki se dan pred menstruacijo in predvsem na prvi dan le-te, soočaš z zelo močnimi menstrualnimi krči? Bolečina je včasih resnično lahko kar neznosna in včasih meji celo na hudo slabost. Najslabše kar lahko narediš pa je to, da v tistem trenutku vzameš umetno tableto, ki tvojemu telesu le še dodatno škodi. Zato moraš izbrati zdravo alternativo. 

Tako kot vedno, je pomembna predvsem zdrava prehrana, ki jo moraš pospremiti z zadostno količino vode. Seveda pa obstajajo tudi živila, ki ti pri krčih pomagajo in ti ob tem blažijo bolečino. 
Eden izmed takšnih je zagotovo ingver, ki po podatkih številnih raziskav blaži prehlade, glavobole in tudi menstrualne krče. Pripravi si ingverjev čaj, ki bo pomiril tvoje telo. 
V telo moraš vnesti dovolj kalcija, saj le-ta blaži zakrčenost mišic. V telo ga lahko vneseš z mlečnimi izdelki, sezamovi semeni, mandlji in zeleno listnato zelenjavo. 

Splošno pa je znano, da mora uživati predvsem lahko hrano in normalne porcije le-te. V času pred menstruacijo velikokrat čutiš potrebo po hrani, seveda po ne najbolj zdravi hrani, to pa se na prvi dan tvoje menstruacije seveda pozna v bolečini, ki je ne moreš več prenašati.

prejšnji članek
Tako ti bodo starši vedno zaupali!
Moj life
Tako ti bodo starši vedno zaupali!
naslednji članek
Dovršen slog Gigi Hadid!
Lepotičenje
Dovršen slog Gigi Hadid!
Preberite tudi