GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako se izogniti mozoljem?

16. 5. 2018; 09.36
Avtor: K.M.
obraz
Preprosti koraki do velikega cilja.

Tudi tebi nagajajo mozoljčki? Nič takšnega, saj so za njih v veliki večini krivi hormoni, ki pa jih je v času najstništva kar veliko.Vseeno pa nekateri mozolji nastanejo tudi zaradi nepravilne prehrane in zaradi tvojega nepravilnega ravnanja s svojo kožo. Preveri stvari, ki jih moraš upoštevati, če se želiš vsaj male izogniti mozoljčkom.

Zelo pomembno pravilo, ki ga velika večina izpusti, je to, da si moraš pred dejanskim umivanjem obraza, dobro umiti tudi roke. Kaj narediš s tem, ko z umazanimi rokami pričneš z drgnjenjem kože na obrazu? Nekaj že, a ne veliko. Zelo veliko boš naredila takrat, ko boš poskrbela tudi za preostalo higieno.

Seveda moraš obraz umivati s čisto vodo, a ne pozabi niti na ustrezna čistila, ki  to čiščenje popolnoma izpopolnijo. Hkrati moraš po vsakem čiščenju in po uporabi obraznih mask uporabiti ustrezni vlažilec kože.

Najpomembneje pa je, da mozoljev ne stiskaš ali praskaš. Zakaj počneš to? S tem povzročiš mini podkožne krvavitve, del mozolja spraviš na površje, del pa ostane pod kožo. Temu pa sledijo vnetja, rdečica, bule in širjenje mozoljev.

prejšnji članek
Že več let sem zaljubljena v fanta, ki ga hočem pozabiti, a ne morem
Moj life
Že več let sem zaljubljena v fanta, ki ga hočem pozabiti, a ne morem
naslednji članek
Hitro in preprosto - figa na vrhu glave
Lepotičenje
Hitro in preprosto - figa na vrhu glave
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija