Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ta zdrava hrana ni tako dobra za tvoje telo

15. 5. 2018; 05.00
Avtor: K.M.
fruit-juices
Kje te zavajajo?

Si vedela, da nekatera hrana, za katero misliš, da je zdrava, to zagotovo ni. Še več. Če jo prekomerno konzumiraš, je zelo nezdrava, tako za tvoje telo, kot tudi um. Zagotovo pa z njo ne boš shujšala. Tokrat ti predstavljamo skupino, ki je največji mit v zdravi prehrani. Pretresena boš!

Sadni sokovi
Neverjetno, a resnično. Nisi edina, ki te je ta podatek presenetil, ampak so sadni sokovi vseeno škodljivi. Za začetek se moramo posvetiti tistim, ki jih v plastiki kupiš v trgovini. Za njihov rok trajanja je potrebna pastirizacija, kar pomeni, da so sokovi oropani vseh naravnih in zdravih snovi. Če sok v resnici ni popolnoma naraven, torej iztisnjen pred tvojimi očmi, potem v njem ni veliko zdravih snovi, za katere bi rada plačala več kot primeren evro.

Če si narediš ali privoščiš popolnoma svež sok, ti kozarec tu ali tam ne bo škodil. Če pa te sokove piješ vsak dan in cel dan, pa je zelo nevarno, saj v telo vneseš veliko fruktoze, ki je dobesedno naravni sladkor, v prekomernih količinah pa je lahko tako škodljiv, kot umetna sladila.



Si predstavljaš, da bi pojedla 4 pomaranče? Ne!? Zakaj pa jih potem popiješ? In to večkrat na dan!

Ko popiješ sok 4 pomaranč, kombiniranih še s kakšnim sadjem, v svoje telo kar naenkrat vneseš velike količine sladkorja, celo višje, kot bi jih vnesla z majhno čokoladico. Raven glukoze v krvi se tako kar naenkrat zelo poviša, telo pa doživi manjši šok. Ker tvoje telo ni navajeno, da kar naekrat prejme takšne količine snovi, se jim začne upirati z različnimi telesnimi procesi. Ti pa zanj niso dobri.
Če takšne naravne sokove, še posebej, če niso popolnoma sveži, piješ na dnevni bazi, to vodi v pridobivanje odvečne teže.


Si želiš tega?

prejšnji članek
Sabrina Carpenter je zbrisala svoj instagram
Obsedena!
Sabrina Carpenter je zbrisala svoj instagram
naslednji članek
Zvezdnice jih obožujejo
Lepotičenje
Zvezdnice jih obožujejo
Preberite tudi