kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj se zgodi, če zadržuješ urin?

21. 1. 2018; 11.00
Avtor: Ana K.
peeing-yourself-1412842103409
Preveri.

Poznaš občutek, ko te močno tišči na stranišče, tebi pa se mudi v šolo ali na trening? Kaj narediti? Je bolje zadržati, ali izprazniti mehur? Zavedaj se, da ti lahko predolgo zadrževanje urina zelo škodi, hkrati pa nekateri izpostavljajo tudi pozitivne plati zadrževanja. Spoznaj tako dobre kot tudi slabe strani zadrževanja urina. 

Strokovnjaki pravijo, da omenjeno početje poveča tveganje za vnetje sečil. Če mehur ni popolnoma izpraznjen, se poveča verjetnost za nastanek bakterij, kar pa vodi v infekcijo. Vnetje pa povzroči številne bolečine in preostale nevšečnosti. Najstnica ti zato svetuje, da čim večkrat hodi na stranišče in prazni mehur. Seveda pa ti močno priporočamo, da dnevno zaužiješ veliko tekočine, tako boš lažje začutila, kdaj moraš na stranišče in hkrati se bo hitreje menjala tekočina znotraj tvojega mehurja.
Seveda pa ima zadrževanje urina tudi dobre plati, saj na ta način krepiš mišice medeničnega dna ter večaš kapaciteto mehurja. Če boš torej kdaj pa kdaj zadržala urin, lahko na ta način okrepiš mišice in s tem izboljšaš njihovo delovanje. Vedi, da je mehur zelo prilagodljiv in je zasnovan na ta način, da lahko zadrži veliko urina, tako ti občasno zadrževanje ne bo povzročilo nobenih težav, nasprotno kot si videla lahko izzove celo pozitivne učinke. Seveda pa ne smeš s tem pretiravati.

prejšnji članek
Kaj ti prinašajo mesečne krvavitve?
Moj life
Kaj ti prinašajo mesečne krvavitve?
naslednji članek
Kendall je fotografirala Kylie za naslovnico revije
Obsedena!
Kendall je fotografirala Kylie za naslovnico revije
Preberite tudi