900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ali moram šteti kalorije, če želim ostati vitka?

9. 1. 2018; 02.00
Avtor: Ana K.
girl-surprise-eating-donut
Štetje kalorij ni nujno za 'fit' postavo.

Štetje kalorij te bo spravilo le v slabo voljo, zato nikar ne počni tega. Raznorazne diete in odrekanje hrani je nekaj najslabšega, kar lahko storiš svojemu telesu. Pomembno je, da živiš zdravo, ampak ne na tak način, da stradaš. To je daleč od zdravega. Preveri, kako živeti zdravo in kakšno hrano moraš uživati, da se boš počutila dobro v svojem telesu.

Edino kar je pomembno je to, da poslušaš svoje telo in da se v njem počutiš dobro. Verjemi, da ti bo samo sporočilo kaj mu manjka in česa ima preveč, hkrati pa deluj po principu zdravega življenja. Le-to te bo vodilo v vidne rezultate. Pod zdravo življenje sodi redna telesna aktivnost in uživanje čim več raznovrstne hrane. Na dan moraš imeti vsaj pet obrokov. Pri tem pa se potrudi, da zaužiješ čim več zelenjave, žitaric in stročnic. Seveda pa ne pozabi za zadosten dnevni vnos tekočine. Vsak dan spij vsaj dva do tri litra tekočine, najbolje mineralne vode ali pa posezi po nesladkanem čaju.

Kaj narediti, če si želiš bolj vitko postavo?
Tisto, kar resnično debeli, je čista maščoba. Zato je priporočljivo, da delež maščobe v prehrani zmanjšaš. Vendar pa se ti je ni treba povsem odreči! Tvoje telo potrebuje tudi določeno količino maščob, saj lahko le na ta način predela pomembne snovi. Če paziš, da pusti kos mesa na tvojem krožniku spremljajo predvsem sveža zelenjava in sadje ter škrobnata živila (na primer krompir, testenine , polnozrnat kruh ali riž), potem si že na pravi poti.



Tudi sladkarijam se ne rabiš povsem odpovedati. Le uživati jih moraš malce bolj nadzorovano. Kakšen košček čokolade ali druga sladkarija je sem in tja seveda dovoljena. Bodi pozorna tudi na to, da zvečer ješ najpozneje dve uri pred spanjem in da v vsakem obroku uživaš. Torej, ne smeš jesti na hitro, ampak hrano dobro pregrizi preden jo pogoltneš.

Seveda pa ne pozabi na šport! Telesna aktivnost je zelo pomembna. Če se vsak dan aktivno gibaš vsaj dvajset minut, bodo rezultati še hitreje vidni, prav tako pa ne boš rabila toliko gledati na to, koliko hrane zaužiješ, saj boš s telovadbo večji del pokurila.

Močno upamo, da sedaj veš, da je zdravo življenje vse prej kot stradanje. Zaživi zdravo po nasvetih najstnice!

prejšnji članek
Hailey Baldwin pokazala svoje izklesano telo
Obsedena!
Hailey Baldwin pokazala svoje izklesano telo
naslednji članek
Kendall Jenner ima hude težave z aknami
Obsedena!
Kendall Jenner ima hude težave z aknami
Preberite tudi