stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Razbijamo mite o popolnih postavah

22. 6. 2017; 03.00
Avtor: Ana K.
girl-in-mirror
Kaj je lepo, si določi sama.

Si med tistimi dekleti, ki se pogosto obremenjujejo s svojim videzom? Takoj prenehaj verjeti v mite, ki jih vidiš in slišiš na televizijskih ekranih. Kaj je lepo in fit, si določi sama.

Zavedaj se, da smo vsa dekleta lepa in čas je, da začneš tudi ti razmišljati v tej smeri. Torej, če slišiš, da moraš imeti izklesano telo, za tem stojijo zaslužkarji. Najstnica ti zagotavlja, da ni čisto nobeno dekle v resničnem življenju takšno kot tisto, ki ga vidiš na reklamnih panojih ali pa na televiziji. Vse te podobe so obdelane in prikazujejo nerealne postave.

To si moraš zapomniti

Edino kar je pomembno je to, da poslušaš svoje telo in da se v njem počutiš dobro. Verjemi, da ti bo samo sporočilo kaj mu manjka in česa ima preveč.

Zapomni si za vselej: »Zdravo moraš živeti in biti aktivna, ker je to dobro za tvoje telo in tvoje zdravje. Pod zdravo življenje pa ne sodijo diete in odpovedovanje hrani!«

Torej, živeti moraš zdravo, ker imaš svoje telo rada. Ker pa ga imaš rada mu ne smeš škoditi. Če misliš, da boš z odrekanjem hrani lepša, se motiš.

Kaj pa je zdravo življenje?

Pod zdravo življenje sodi redna telesna aktivnost in uživanje čim več raznovrstne hrane. Na dan moraš imeti vsaj pet obrokov. Pri tem pa se potrudi, da zaužiješ čim več zelenjave, žitaric in stročnic. Seveda pa ne pozabi za zadosten dnevni vnos tekočine.

Močno upamo, da sedaj veš, da je zdravo življenje vse prej kot stradanje. Zaživi zdravo po nasvetih najstnice!

prejšnji članek
Ne izrabljaj ljubezni
Moj life
Ne izrabljaj ljubezni
naslednji članek
Ali sta si usojena?
Moj life
Ali sta si usojena?
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija