stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj pomeni nakupovanje za tvoje zdravje?

21. 4. 2017; 11.30
Avtor: Ana K.
šoping
Preveri ali je nakupovanje zdravo.

Se kdaj vprašaš, če je nakupovanje zdravo? Vprašanje je res malo hecno, a naj ti zaupamo, da ni tako napačno. Nakupovanje je ene vrste telesna aktivnost. Gibanje pa je vedno zdravo, kajne?

Ko se sprehajaš od ene trgovine do druge, pomerjaš oblačila in nosiš nakupovalne vrečke, narediš kar dober trening. Raziskave so pokazale, da povprečna pripadnica ženskega spola za nakupovanje porabi dve uri in pol na teden, kar je primerljivo najmanj petim kilometrom prehojene poti. To pomeni, da si ta čas precej aktivna in zato lahko rečemo, da narediš veliko koristnega za svoje telo in zdravje.

Poleg aktivnosti pa je nakupovanje dobro tudi zato, ker osvobaja stres. Saj veš, da je odličen občutek, če si po testu, za katerega si se zelo veliko učila in dobila dobro oceno, privoščiš kakšno novo majčko.

S tem ne želimo, da hodiš vsak dan po nakupovalnih centrih in zapravljaš gore denarja, ampak smo ti želeli namigniti, da so pri nakupovanju poleg praznjenja denarnice tudi pozitivni vidiki. Zato takrat, ko boš imela slabo vest zaradi prevelikega zapravljanja za oblačila, pomisli na to, da si pa naredila vsaj nekaj dobrega za svoje telo, če se že drugače ne gibaš dovolj ;).

prejšnji članek
Nosi odštekan jeans
Lepotičenje
Nosi odštekan jeans
naslednji članek
Tega ga ne smeš nikoli vprašati!
Moj life
Tega ga ne smeš nikoli vprašati!
Preberite tudi