Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako izbrati pravilno zaščito?

18. 8. 2017; 12.54
Avtor: K.M.
group-with-products-ii
Izbira je velika, poskrbi, da bo pravilna.

V poplavi izdelkov je izbira resnično težka. Če si prišla tako daleč, da si med tamponi in vložki izbrala slednje, si sedaj pred novo prepreko, kateri so najbolj primerni? Ni pravila, ki bi govoril o tem, da je točno določena oblika najbolj primerna, saj na to vplivajo različni dejavniki, morda pa te bomo lahko vsaj malo usmerili. 

Super tanki, tanki, brez krilc, nočni, veliki, majhni, odišavljeni, z eno kapljico, dvema, tremi ... Joj kakšna zmeda. Vendar verjemi, da ni. Samo izbrati moraš tiste, ki bodo najbolj odgovarjali tebi. Tako zelo različni so predvsem zaradi tega, ker imamo dekleta različno močne menstruacije in jih uporabljamo med različnimi situacijami. Izbira je odlična zato, ker lahko vložke prilagodiš sebi in se ne rabiš sekirati ob premajhnem ali prevelikem 
Kapljice ponazarjajo koliko lahko določen vložek absorbira, več kot jih ima, večji in debelejši je vložek. Najbolj primerna izbira so 3 kapljice, saj gre za neko vmesno možnost, ki bo odgovarjala vsaki. Glede na moč svoje krvavitve, pa lahko izbereš tistega z manj kapljicami, ki je tudi manjši, ali obratno. 
Skozi celoten cikel menstruacije, lahko izbiraš različne, drugi tretji dan, ko je le-ta najmočnejša, izbereš večjega, recimo zadnji dan, pa lahko uporabljaš super tankega, zgolj toliko, da ne uničiš spodnjih hlačk. Seveda moraš vse skrbno nadzorovati in v primeru neprimernega vložka, le-tega zamenjati.


Krilca? Mi ti svetujemo, da ja, še posebej v času močne menstruacije. Krilca ti bodo pomagala, da se bo vložek fiksiral na tvoje spodnje perilo in se med hojo ne bo premikal. Tako boš imela zaščiteno celotno površino in tudi v primerno močnejše krvavitve ne bo prišlo do katastrofe. Tiste brez krilc in čisto tanke lahko uporabljaš prvi ali zadnji dan, morda pa tudi kot preventivno zaščito pred ali po menstruaciji, kot tudi v primeru povečanega belega toka. 
Nočne vložke uporabljaj ponoči, ne glede na to, kako močna je menstruacija. Predvsem zaradi tega, ker ne moreš predvideti nočnega dogajanja, hkrati pa vložkov ne moreš menjati tako pogosto. 

Nasveti:
- vsak vložek moraš menjati na 3 ure. Tudi če imaš rahlo menstruacijo, a si izbrala nočnega. Na njem se zbirajo bakterije in ne smeš pustiti, da pride do kakšne okužbe ali telesnega šoka. 


 - če imaš zelo močno menstruacijo, jih menjaj še pogosteje.
- ko vložek odstraniš, ga zaviješ v toaletni papir, morda še v embalažo novega vložka, in vse skupaj vržeš v koš za smeti. Nikakor ga ne smeš vreči v straniščno školjko, saj boš skoraj zagotovo povzročila zamašitev. 
- nekateri so odišavljeni, kar prepreči neprijeten vonj, a lahko hkrati povzročijo alergijsko reakcijo, bodi previdna. 
- med menstruacijo se redno tuširaj in umivaj, saj noben vložek ali tampon ne bota uničila vonja in bakterij, ki pridejo v tem obdobju!



prejšnji članek
Z laki si poživi dan
Lepotičenje
Z laki si poživi dan
naslednji članek
Kako ukrepati v boju proti podočnjakom?
Lepotičenje
Kako ukrepati v boju proti podočnjakom?
Preberite tudi