Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tako se boš takoj zbudila

21. 6. 2017; 07.33
Avtor: K.M.
sleeping_teen_girl
Saj vemo, da zjutraj še rada poležavaš v svoji postelji, a vseeno se je včasih potrebno prav prisiliti, da se od nje ločiš.

To je verjetno še posebej težko v času šole. Zato ti ponujamo preprosto rešitev, ki te bo hitreje spravila v pogon.

1. Včasih moraš o jutri razmišljati že pred spanjem, torej razmisli o tem, koliko ur spanca potrebuje tvoje telo, saj je le-to odvisno od vsakega posameznika. Če potrebuješ 8 ur, potem poskrbi, da bo med odhodom v posteljo in jutranjo budilko VSAJ 8 ur. 

2. Hrana je zelo pomembna, saj telo tudi med spanjem deluje. Vseeno pa moraš paziti, da tik pred spanjem ne boš jedla mastne in nasitne hrane, saj lahko to povzroči trebušne bolečine oziroma občutek teže, kar pa ovira dober spanec. Posledično so tudi jutra težja. 

3. V posteljo ne skoči nabita z energijo. Če boš šla teči in na to direktno v posteljo, bo tvoje telo še v pogonu, moraš pa ga počasi umiriti. Morda preberi kakšno poglavje v knjigi, kar te bo pripravilo do tega, da boš lažje, hitreje in bolje zaspala, zjutraj pa vstajanje ne bo tako zelo težko. 

4. Ne zatiraj oken. Pusti, da se zbudiš po naravni poti, torej da te zjutraj prebudi sonce. Ni lepšega, kajne?



5. Budilka naj bo postavljena nekoliko dlje od postelje, da njenega zvonjenja ne boš mogla kar tako ugasniti ali prestaviti. 

6. Raztegni se! Zjutraj naredi preprosto raztegovalno vajo, lahko tudi v postelje. Roke in noge stran od sebe. Ali pa se postavi na kolega, roke pa stegni daleč naprej. Še vdih in izdih, telo bo hitreje pripravljeno na zagon.

7. Kozarec vode. Le-ta je rešitev za vse, zato tudi zjutraj to ni izjema. Že 2 dcl hladne vode lahko naredita veliko uslugo tvojemu počutju. 

8. Postani dejavna. Ko vstaneš začni nekaj delati, morda tudi zajtrk, ali pa si za jutro pusti kakšno opravilo. Po petih minutah boš že prepojena z energijo. 


prejšnji članek
Skrivnosti dobrega flirtanja
Moj life
Skrivnosti dobrega flirtanja
naslednji članek
Res misliš, da je pravi?
Moj life
Res misliš, da je pravi?
Preberite tudi