mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

To je sodobna bolezen številnih najstnikov

20. 4. 2017; 06.29
Avtor: K.M.
uvodna

foto: Thinkstock

Številni mladi in starejši so že podlegli te sodobni bolezni. Si med njimi tudi ti? Preveri!

Zagotovo imaš mobilni telefon. Ni nujno, da je to novodobni pametni telefon, ki je že pomanjšana različica računalnika, ampak je lahko tisti klasični, ki ga še vedno lahko uporabljaš za številne funkcije. Ena takšnih je SMS-sporočilo. Tudi če teh ne pošlješ ogromno, lahko začneš kazati znake sodobne bolezni tekstofrenije, ki jo povzroči ravno pošiljanje kratkih sporočil. Brez skrbi, ne gre za nič strašnega, vseeno pa lahko vpliva na tvoje počutje, zato preveri, kaj moraš narediti.

Kakšni so znaki te bolezni?

Pošiljanje SMS-sporočil je še vedno ena najbolj pogostih oblik komuniciranja s prijatelji in družino. »Kje si? Greš z mano na sok? Kdaj se dobiva? …« Veš, da bo sporočilo prek mobilnega telefona prišlo do prejemnika v najkrajšem možnem času, zato ga pošlješ v vseh možnih situacijah. Vseeno pa odgovor na svoje sporočilo pričakuješ v najkrajšem možnem času. Čeprav je dopisovanje priljubljeno tudi prek družbenih omrežij, tam še ni opazne tako močne želje po takojšnjem odgovoru, pri SMS-sporočilu pa »mora biti odgovor takojšen«. Če do tega ne pride, se pojavijo prvi znaki tekstofrenije.

Gre predvsem za obsedenost s SMS-sporočili oziroma za odvisnost od njih. Kakšni so znaki, ob katerih moraš postati pazljiva in kako lahko na razvoj bolezni vplivaš?

Preveri v reviji Smrklja, ki je izšla 22.8.2014!

prejšnji članek
Kreme in preparati mi ne pomagajo v boju proti mozoljem
Lepotičenje
Kreme in preparati mi ne pomagajo v boju proti mozoljem
naslednji članek
Sta lahko samo prijatelja?
Moj life
Sta lahko samo prijatelja?
Preberite tudi