stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Poletni mini namig: s prijateljicami v Opatijo!

15. 8. 2017; 08.00
Avtor: Š. K.
Opatija-sl1
Zate smo pripravili mini namig za potep po morski Hrvaški: s prijateljicami se odpravi v Opatijo in zaužij še malo poletja.

Kaj moraš vedeti?
Če se že odpraviš tja na mini klepet, sprehod ali enodnevno dogodivščino, je prav, da o Opatiji nekaj izveš. Opatijo pogosto imenujejo kar jadranska Nica in je eden najbolj znanih turističnih krajev na Hrvaškem ter obenem mesto z najdaljšo turistično tradicijo na vzhodni obali Jadrana.

Prvi hotel je star 130 let
Prvi opatijski hotel Kvarner je bil zgrajen leta 1884 tik ob obali, in sicer z avstrijskim kapitalom. Sledili so mu še drugi in danes ima Opatija okrog dvajset hotelov ter številne gostinske in športnorekreacijske objekte. Sloves Opatije je segel daleč po Evropi. Kot elitno turistično središče je Opatija od nekdaj gostila ugledne obiskovalce, vse od princes do kraljev.

Primerna je za vse letne čase


Zaradi razmeroma blagega podnebja Opatija s svojimi turističnimi zmogljivostmi vabi v goste tako poleti kot pozimi. Sprehod po dvanajst kilometrov dolgem sprehajališču vzdolž obale, ki se imenuje Lungomare, bo zagotovo navdušil tudi tebe.

Si ljubiteljica čokolade?
Potem je Opatija, ki je dobila ime po benediktinski opatiji, res pravi kraj zate! Tu namreč najdeš prave mojstre v izdelovanju čokolade. Med drugim so najbolj znani hoteli Milenij, ki te bodo navdušili s številnimi pralineji in očarljivimi kombinacijami čokolade. Zato naš namig: če se boš kdaj sprehajala po Opatiji, si ne pozabi privoščiti sladkih razvad. Ne bo ti žal!

Če pa tvojemu navdušenju nad čokolado res ni videti konca, potem bo obisk Opatije prav prišel v hladnejših mesecih, natančneje decembra, ko tam poteka festival čokolade. Festival je vsako leto nekaj prav posebnega, kot zanimivost pa čokoladni mojstri vsako leto izdelajo prav posebno čokoladno presenečenje. Tako so na festivalu čokolade med drugim že predstavili žensko obleko iz čokolade, čokoladni potni list in petnajstmetrsko čokoladno torto.

V Opatijo kar z vlakom


In namig? V Opatijo se s prijateljicami odpravite z vlakom. Slovenske železnice namreč ponujajo izredno ugodno ceno za obe smeri in tako te bo dogodivščina na tirih stala približno 25 evrov. Je lahko kaj lepšega kot to, da si s prijateljicami privoščite sladek pobeg na morje?

prejšnji članek
Katera je TOP solo pesem skupine One Direction?
Obsedena!
Katera je TOP solo pesem skupine One Direction?
naslednji članek
Imaš majhne prsi?
Lepotičenje
Imaš majhne prsi?
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija