Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Žvečilni gumij niso samo pozitivni

1. 7. 2017; 09.30
Avtor: M.T.
čigumij
Za vse ljubitelje žvečilnih gumijev.

Morda si tudi ti ena tistih, ki imajo v žepu, torbi ali torbici vedno paketek žvečilnih gumijev. Nekateri brez njih ne morejo, saj morajo imeti nenehno nekaj v ustih, drugi si z njimi popravijo zadah, tretji pa enostavno obožujejo njihov okus. Nenehno žvečenje žvečilnega gumija ima nekatere pozitivne, a na žalost tudi negativne učinke.

Kot že rečeno, žvečilni gumiji pomagajo pri zadahu in vsaj za silo očistijo zobe in odstranjujejo ostanke hrane, ko smo na poti. Njihova pozitivna lastnost je tudi, da spodbujajo nastajanje sline. Pomagal naj bi k boljšemu spominu, koncentraciji in zmanjševal stres. Poleg tega z žvečenjem krepimo obrazne mišice, ki vplivajo na lepši videz obraza.

A pretirano žvečenje ima lahko tudi negativne posledice. Ena teh je deformacija čeljusti. Poleg tega lahko pride do preobremenitve čeljustnega sklepa. Predvsem so škodljivi žvečilni gumiji, ki vsebujejo sladkor, saj pripomorejo k večjemu tveganju zobnega kariesa.

Četudi obožuješ žvečilne gumije, raje izbiraj takšne, ki nimajo dodanega sladkorja. Poleg tega pa z žvečenjem ne pretiravaj.

prejšnji članek
Troian Bellisario ob zaključku serije
Obsedena!
Troian Bellisario ob zaključku serije
naslednji članek
Ali bazeni predstavljajo idealno okolje za razvoj glivičnih obolenj?
Moj life
Ali bazeni predstavljajo idealno okolje za razvoj glivičnih obolenj?
Preberite tudi