stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kdo so priljubljene osebe?

28. 6. 2017; 10.00
Avtor: K.M.
littlemixtaylor
Popularnost oziroma priljubljenost je pojem, ki se pojavlja v vsaki družbi, in skoraj vsak si vsaj enkrat želi, da bi ga imeli drugi radi in da bi občutil, da je pri drugih zaželen.

V vsaki šoli, vsakem razredu in vsaki družbi obstajajo posamezniki, za katere si vsi želijo, da bi se družili z njimi. So najbolj v ospredju. Velikokrat gre za simpatične fante in dekleta ter takšne, ki izstopajo z neko značilnostjo, primernejšo za starejše osebe. Pri dekletih so to velikokrat tiste osebe, ki jim starši že pustijo, da se barvajo, uporabljajo ličila in nosijo drznejša oblačila. Te osebe imajo velikokrat tudi dober smisel za humor ali pa jim ga zgolj pripišejo drugi. Pogosto so to samozavestni in sproščeni ljudje, ki brez težav navežejo pogovor in imajo po večini odgovor na vsako vprašanje. Marsikdaj se zgodi, da izstopajo v kakšni dejavnosti. Ali imajo zelo lepe ocene v šoli, blestijo v nekem športu ali pa odlično pojejo in tudi že nastopajo.

So vse priljubljene osebe enake? 
Priljubljenost se da pridobiti na različne načine, a niso vsi pozitivni. Nekateri postanejo priljubljeni zaradi svoje osebnosti, videza, za katerega niso zaslužni sami, ali izstopajočega talenta. Žal pa je v času odraščanja pogosto tudi to, da so priljubljene tudi negativne osebe. To so recimo tista dekleta, ki uživajo moč popularnosti in jo tudi izrabljajo. Če se želiš družiti z njimi, moraš početi ponižujoče stvari, od tebe zahtevajo, da postaneš nesramna ali da počneš stvari, ki jih drugače ne bi (recimo kajenje ...). Še hujše je, če so te osebe tudi krute, saj se spravljajo na sošolce in sošolke, ki na prvi pogled niso popolni. Imajo morda kak kilogram preveč, so zelo pridni v šoli, jim starši še ne pustijo, da zvečer hodijo ven ...

prejšnji članek
Si že sodelovala v naši nagradni igri?
Moj life
Si že sodelovala v naši nagradni igri?
naslednji članek
Ljubke lažnivke: Kaj bodo igralke počele po koncu serije?
Obsedena!
Ljubke lažnivke: Kaj bodo igralke počele po koncu serije?
Preberite tudi