klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ta zadevica je obnorela tudi Slovenijo!

25. 5. 2017; 04.11
Avtor: W.Y.
fidget spinner

Je majhen in ga lahko imamo vedno s seboj. foto: Profimedia

Fidget Spinner … Kaj je to? Le nekaj mesecev nazaj se je večina naših otrok ‘igrala’ s tablicami, računalniki in telefoni.
Fidget Spinner lahko naročite TUKAJ.

Zdelo se je, kot da je vse ujeto v neko nepremično resničnost, ki pa jo obvladuje virtualna resničnost. Potem pa se je vse skupaj kar naenkrat začelo vrteti in ne, ne v monitorjih ali zaslončkih pametnih telefonov, vrtenje je postalo pravo – resnično – nič več virtualno!

Fidget spinner manija je postala svetovni trend, ki je pred nekaj meseci prišel tudi v našo malo podalpsko deželico. Otroci si ga želijo in starši jim pri tem pomagajo, saj jih nova manija, vsaj za nekaj časa, vrača v pravi svet.

V ZDA Fidget spinnerje prodajajo tudi v velikih trgovskih verigah – trgovina Walmart naj bi jih na teden prodala približno 100.000. Seveda velika večina ljubiteljev spinnerjev, te nabavi kar prek spleta.

Zakaj je Fidget Spinner osvojil svet?

foto: Profimedia

1. Ker je zelo enostaven, vsakdo se lahko zabava z njim.

2. Internet – natančneje Youtube, prek katerega je v zadnjih mesecih Fidget Spinner prišel do neverjetne prepoznavnosti.

3. Starše navdušujejo igrače, ki niso povezane z računalniki, ki njihove otroke ‘odlepijo’ od monitorjev in jih vrnejo v realni svet.

4. Dostopna cena.

5. Spodbuja tekmovalnost, vendar pozitivno tekmovalnost in interakcijo med posamezniki, ki se kratkočasijo, zabavajo in sproščajo s temi malimi zadevicami.

6. Je majhen in ga lahko imamo vedno s seboj.

7. Tisti, ki ga nosijo s seboj, postanejo neke vrste ambasadorji in še dodatno širijo njegovo prepoznavnost.

8. Starši in otroci se lahko skupaj igrajo. Ko je otrok zatopljen v računalniško igro, mu starš s težavo pristopi. Fidget spinner pa naredi ravno obratno – otrok staršu z veseljem pokaže svojo igračo in lahko se zabavata skupaj.

9. Fidget spinnerji imajo tudi terapevtski učinek. Pomagajo pri koncentraciji, umirjajo stres in sproščajo.

Dejstvo, ki ga malokdo pozna pa je, da fidget spinnerje že leta uporabljajo tudi avtistični otroci. Spinnerji jim pomagajo do boljše koncentracije in jih pomirjajo. Mlada mamica iz Anglije, Mirim Gwynne, je angleškim medijem zaupala, da njena 8-letna hči že dve leti uporablja izdelke, podobne fidget spinnerjem. Pred kratkim pa je prav ta deklica mami navdušeno rekla: “Mama, sedaj imajo vsi v šoli podobno igračko, kot jo imam jaz!"

Skratka, fidget spinnerji so nekaj novega, svežega, zabavnega, pomirjujočega in predvsem niso virtualni, saj res obstajajo in otroci se z njimi res igrajo … Mogoče kot nekaj desetletij nazaj, ko je bilo še vse veliko bolj pristno, enostavno in manj virtualno.

prejšnji članek
Justin Bieber pozabil besedilo pesmi, slišalo se je zgolj bla
Obsedena!
Justin Bieber pozabil besedilo pesmi, slišalo se je zgolj bla
naslednji članek
Se osebnih lastnosti res ne da spremeniti?
Moj life
Se osebnih lastnosti res ne da spremeniti?
Preberite tudi