profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako pripraviti popoln piknik?

24. 5. 2017; 03.07
Avtor: K.M.
piknik-9106

foto: Arhiv Perutnina Ptuj

Kaj potrebuješ?

Sezona piknikov se je pričela, lepo in toplejše vreme pa ti ponuja veliko možnosti za drugačne - piknik zabave. Če ne maraš težke hrane, ki je pri piknikih zelo pogosta, lahko poprimeš tudi po perutninskem mesu, ki se bo primerno začinjen odlično odrezal. Ne pozabi pa na številne limonade in vode z okusom ter na okrasitev, ki bo zabavi dala piko na i. 

foto: Promocijsko gradivo

Nasveti za odličen piknik:

Shranjevanje & higiena
- Meso naj bo do peke na žaru čim dlje na hladnem (hladilni torbi, hladilni vrečki).
- Meso dobro prepecite, ne samo na površini, temveč v globini.
- Za peko na žaru so primernejši kosi mesa, ki niso preveliki.
- Na pikniku je higiena nadvse pomembna. Na deski oz. krožniku in s priborom, s katerim ste rezali surovo meso ali zelenjavo, ne režite drugih živil! Nikakor jih ne smete ponovno uporabiti za pečeno meso!

Ljubitelji žara, ki so piknik sezono že pričeli, lahko letos okusijo novost v Sloveniji, to je piknik linija brez E-jev in aditivov. Novo piknik linijo, ki so jo razvili pri Perutnini Ptuj, sestavljajo sveži in najbolj kakovostni ter iskani deli piščančjega in puranjega mesa iz lastne vzreje in v sodelovanju z 240 rejci iz cele Slovenije. 

Kako okrasiti mizo ali piknik prostor?
- Izberi temo piknika (na primer rojstni dan 16-letnice, gozdne vile, prihaja poletje, vse v rožah, angleški piknik … ). Glede na temo izberi kozarce, prtičke, krožnike, prt, dekoracijo, lampinjončke, svečke, bakle, mogoče kakšne piknik zastavice, papirnate vrečke za hrano - na primer za hot dog, hamburger, »pommes-frites«.
- Poskusi se držati barvne palete vašega dogodka.
- Zapomni si, da ljudje hrano jemo tudi in predvsem z očmi.
- Ne pozabi na cvetje.
- Ne pozabi na vino.
- Ne pozabi na vse možne limonade - z ingverjem, melisinimi ali metinimi listi, s kolobarji limone ali kakšnega drugega sadja.
- Vodo z okusom pripravi sama z različnimi kosi sadja.

Danes se kljub hitremu življenjskemu tempu, ali ravno zaradi tega, vse bolj ozaveščeno in predvsem vse več časa namenjamo temu, kaj damo na krožnik. Vedno več se govori o prednostih lokalne, slovenske hrane, prav tako nas kot kupce vedno bolj zanima tudi to, kako je naša hrana pridelana in predelana, kdo in na kakšen način se ukvarja z njo.

Pripravi piknik s perutninskim mesom nove piknik linije Perutnine Ptuj z obilo zelenjave in okusi razliko. Morda se je včasih slišalo nenavadno, »piščančji čevapi«, kaj hitro boš ugotovila, da se ob uživanju lažje prebavljive hrane po pikniku bolje počutiš.

foto: Arhiv Perutnina Ptuj

Bodi pozorna, da boš poskrbela za higieno in primerno shranjevanje hrane, ki jo boste z družbo na pikniku pripravili. Ne smeš pustiti, da bi se recimo meso zaradi vročine pokvarilo, seveda pa mora biti le-to tudi tudi dovolj termično obdelano.

Katero hrano imaš najraje? Poskrbi, da bo na pikniku na voljo to, v čemer uživate vsi prijatelji ali družinski člani. Poskrbi tudi za primerne prigrizke in pa okusno sladico.

prejšnji članek
Tega ne počni na prvem zmenku
Moj life
Tega ne počni na prvem zmenku
naslednji članek
Bella Hadid presenetila z razgaljenimi nogami
Lepotičenje
Bella Hadid presenetila z razgaljenimi nogami
Preberite tudi