kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

5 značilnosti facebook zasledovalke

25. 4. 2018; 03.15
Avtor: K.M.
facebook zmenki

foto: Profimedia

Preveri, ali izpolnjuješ kriterije Facebook zasledovalke, in spremeni svoje obnašanje na družabnem omrežju.

- Na računalnik si shranjuješ tuje fotografije. Nič ni narobe, če so ti te fotografije všeč, ker so umetniške ali zanimive. Narobe pa je, če so te fotografije osebne. Kaj boš z njimi počela? Jih resnično potrebuješ na svojem računalniku? Načelno jih lahko vsak dan pogledaš na Facebook profilu. Seveda nihče ne ve, da to počneš, ampak vse skupaj izpade kar malce strašljivo.

- Na svoji Facebook strani imaš ogromno prijateljev. Dodajaš jih toliko, da ti Facebook začasno onemogoči dodajanje novih, saj posumi o tvojih namenih. Seveda od tisoč ljudi resnično poznaš zgolj 200 oseb. Prijatelje kar dodajaš. Morda si koga kje videla, morda te je kdo pozdravil na avtobusu. Dodaš tudi tiste, ki jih nisi še nikoli videla ali nikoli slišala za njih, všeč ti je zgolj njihova profilna fotografija. Njihove profile pa do potankosti preučiš in o osebah veš vse. Predlagamo ti, da narediš poletno čiščenje med svojimi 'prijatelji', pusti zgolj tiste, ki jih resnično poznaš. Že to, da obvladaš njihove profile, ni najboljše.

- Ko se prijaviš v svoj račun, najprej preveriš vse svoje prijatelje. Tabla z novostmi ti ni dovolj, zato klikneš še vsakega posebej. Kakšni so bili njihovi statusi in kakšni komentarji pod njimi. Katere fotografije je kdo objavil in kje so bile posnete. Načelno preveriš prav vse. Si sploh že pogledala svojo stran? Seveda ne. Najprej je treba preveriti, kaj se dogaja pri ostalih.

- Preden osebo dejansko spoznaš, natančno veš, kje se šola in kdo so njeni prijatelji. Preučiš vse fotografije, če ima oseba zaklenjen profil, te preučiš na profilih drugih ljudi. Natančno veš, kam gre ta oseba na dopust in kam se gre zabavat v petek zvečer. Dejansko poznaš vsak korak, ki ga bo neka oseba naredila. Vse to pa izveš izključno s profila na Facebooku. Pomisli, kako bi se počutila ti, če bi o tebi nekdo vedel vse, tudi stvari, ki jih ne objavljaš na svoji strani. Strašljivo, kajne?

- Trdiš, da nisi Facebook zasledovalka. Nehaj zanikati; če to govoriš, potem zagotovo si. Da ti to govorijo drugi, vse skupaj še dodatno potrjuje. Vseeno pa lahko vse skupaj spremeniš. Pojdi še enkrat skozi vseh deset točk in vsako posebej spremeni. Tudi če zate velja zgolj ena, spremeni to in se izogibaj ostalih devetih. Pogovor lahko izpelješ dosti bolj spontano, če o osebi še ničesar ne veš.

prejšnji članek
Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben dogodek
Obsedena!
Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben dogodek
naslednji članek
Vsi pripomočki za menstruacijo
Moj life
Vsi pripomočki za menstruacijo
Preberite tudi