Bankomat
Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa ni veljavna? To je razlog

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Imeti sestro je nekaj čudovitega

19. 6. 2017; 11.30
Avtor: Natja//Top! Za Najstnike.
sestrska ljubezen

foto: Profimedia.

Morda se ne razumeta vedno najbolje, a to je nekaj popolnoma normalnega.

Starejši ko bosta, bolje se bosta razumeli, in zelo verjetno je, da se bo prej ali slej vajin odnos spremenil v najboljše prijateljstvo. Kaj je lepšega kot odraščati z osebo, ki ti vedno stoji ob strani, ji vse poveš tako, kot je, brez ovinkarjenja, in tudi če se spreta, sta po dobri uri spet prijateljici. Imeti sestro je zakon! Preberi si, zakaj.

1. JE TVOJA UČITELJICA
Če imaš starejšo sestro, je prav gotovo ona tvoj zaklad modrosti in nasvetov, ki se jih je naučila pred teboj. Pravzaprav se vse življenje učita druga od druge, še posebno če sta si blizu. Ni nujno, da vedno upoštevata nasvete druga druge, a že če si jih povesta, bodo morda nekega dne prišli prav eni od vaju.

2. ODKRITOST


Sestra ti bo vedno povedala resnico, ne glede na to, kako jo boš ti sprejela. Ne bo ti pustila, da hišo zapustiš oblečena kot brezdomka, zagotovo pa bo proti tudi, ko boš želela hoditi s priljubljenim fantom z vaše šole, čigar sloves je, da je lomilec ženskih src. Tako odkrito prijateljico, kot je sestra, boš težko našla. Čeprav ti bo šlo to velikokrat na živce, ji boš globoko v sebi vedno hvaležna.

3. LAHKO SE JI ODPREŠ
Nanjo se lahko vedno obrneš. Ne glede na to, kaj prestajaš, se lahko z njo vedno odkrito pogovoriš. Skupaj se lahko pritožujeta ali pa pogovarjata o stvareh, ki so vama skupne. O učiteljih, ki vama gredo na živce, o prijateljih, fantih ali pa o starših. Ko imaš slab dan ali pa se spopadaš s težko situacijo, ti je sestra vedno na voljo, da ti prisluhne. Pred njo lahko kričiš, jokaš ali pa se smejiš in ti ni treba prikrivati, kaj resnično čutiš. Enako bi ti naredila zanjo.

4. IMATA SKUPNO PRETEKLOST
Poznata najbolj neprijetne trenutke druga druge. Delita si globoke skrivnosti iz otroštva, ki jih pozna le malokdo. Na primer, kako se je ena od vaju štorasto poškodovala v živalskem vrtu ali pa kako se je druga panično jokala v trgovini, ko ni dobila igrače, ki si jo je želela. Skupni so vama spomini na družinska zmagoslavja in tragedije. Sestre si delijo stvari, ki se jih niti ne spomnijo več.

5. BREZPOGOJNA LJUBEZEN


Ne glede na to, koliko nespametnih odločitev boš v življenju sprejela, koliko napak boš naredila, ne glede na vse, sestra te bo imela še vedno rada. Vedno. Ti pa boš vedno imela rada njo. To je vez, ki se ne prekine kar tako.

6. LAHKO OBSOJA
Res je, sestre včasih obsojajo. Obsojajo lahko tvojega fanta, tvoj slog oblačenja, kakšne ocene imaš, kako po cele dneve spiš, a vse to večinoma prihaja iz ljubezni in ker ti želi le najboljše.

7. VE, KAJ PRESTAJAŠ
Še posebno kadar gre za družinske težave ali pa stvari iz preteklosti. Ve natančno, kako te določene stvari spravijo v slabo voljo, te naredijo jezne ali česa se bojiš. Sočustvuje s teboj in te razume bolje, kot bi te lahko kdor koli drug.

8. NAUČI TE, KAKO SE PREPIRATI


Sestrske prepire zagotovo poznajo vse sestre. Ko se začne besedni boj, vaju je zelo težko umiriti in prepir bi lahko trajal in trajal, če vaju ne bi nekdo ustavil ali pa če se ne bi ena od vaju umaknila v drug prostor. Najbolje od vsega pa je, da naslednji dan nanj obe pozabita in sta spet nerazdružljivi.

9. ZNA OBDRŽATI SKRIVNOSTI
To morda ne drži čisto vedno. Vseeno pa sestra ve, katere stvari so tiste, ki jih ne sme povedati naprej. Če ne drugače, kaj zadrži vsaj pred starši. Včasih te z njimi tudi izsiljuje, a če se dogovorita, da skleneta pakt, potem znata obe biti tiho kot miška. Sploh če kdaj kaj skupaj ušpičita.

10. VEDNO JE ZA AKCIJO
Ko imaš kakšno noro idejo in potrebuješ nekoga, da bi jo uresničil s teboj, je sestra prva, ki je takoj za. Sta kot Batman in Robin. Dobro sodelujeta in se dopolnjujeta, poleg tega pa druga drugi krijeta hrbet.

11. OBLEKE NA KVADRAT 

Se ti zdi, da ves čas hodiš okoli v istih oblekah? Rešitev imaš pred nosom: v sestrini omari. Tam se vedno najde kaj novega. Tako imaš še enkrat več oblačil kot tvoje vrstnice. Slabo je le, če sestre o izposoji obleke ne vprašaš vnaprej, potem pa jo ponesreči poškoduješ. To bi pomenilo vojno.

12. NIKOLI NI DOLGČAS
Ko se z družino odpravite na počitnice ali izlet, ti ni treba ves čas preživeti samo s starši. S sestro se lahko odpravita malo po svoje in tudi lažje ter z manj strahu navežeta stike z novimi ljudmi. Za zabavo je poskrbljeno, skupaj pa preživita tudi kakovosten čas.

prejšnji članek
Zayn izdal svojo modno kolekcijo
Lepotičenje
Zayn izdal svojo modno kolekcijo
naslednji članek
Kako si lahko 'kul'?
Obsedena!
Kako si lahko 'kul'?
Preberite tudi