Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

7 tipov ljudi, ki se jih moraš znebiti

24. 5. 2017; 12.48
Avtor: Ana K.
Tvoje življenje bo lepše brez njih.

Zavedaj se, da obstajajo ljudje, ki se jih moraš enostavno znebiti. Nihče nima veliko pravih prijateljev in verjemi, da veliko prijateljic, ki te obkroža, ni pravih. Velikokrat se želijo zgolj okoristiti, saj jim tvoja družba pride prav, ker imajo zaradi tega določene ugodnosti. Najstnica ti bo pomagala obdržati samo tiste prave prijatelje. Preveri kriterije oseb, ki se jih moraš odkrižati.

1. Narcističnih oseb
Takšne osebe občudujejo zgolj svojo lepoto in sami sebe. So izrazito egoistične in egocentrične. Vidijo samo svoje potrebe in bi za cilj, ki ga želijo doseči šli preko trupel. Čas je, da narediš konec takemu odnosu. Ne potrebuješ prijateljic, ki mislijo samo nase, kajne.

2. Lažnivcev
Verjetno ti je znana situacija, ko tebi prijateljica pove eno, od drugih ljudi pa slišiš popolnoma drugačno zgodbo. Verjemi, da se ti je zlagala. Velikokrat priredi zgodbo tako, da ustreza njej. Bodi pozorna na take ljudi. Tudi takih oseb ne potrebuješ v svoji bližini.


3. Izkoriščevalcev
Imaš kakšne prijateljice ali prijatelje, ki te stalno izkoriščajo, ti pa v zameno za pomoč ne dobiš ničesar? Neprestano prepisujejo domačo nalogo od tebe, se priključijo tvoji skupini z namenom, da bi se okoristili, ker imaš dobre ocene? Ali pa v razredu sedijo zraven tebe zgolj zaradi tega, da lahko kasneje pri testu prepisujejo od tebe? Takoj jim povej, da je tega konec. Druži se raje z osebami s katerimi se lahko sprostiš, iz srca nasmeješ in vedno računaš na njihovo pomoč. 

4. Pesimistov
Pesimiste boš prepoznala po tem, da vedno ustvarjajo napetost v družbi. Na vse gledajo negativno in iz vsega delajo dramo. Znebi se negativcev. Pozitivna naravnanost je zelo pomembna, saj te napolni z energijo. Ne dovoli, da ti nekatere osebe praznijo baterije in te spravljajo v slabo voljo.

5. Teh, ki te želijo spremeniti
Pravi prijatelj te ne bo nikoli želel spremeniti. Sprejel bo tvoje napake, saj se zaveda, da ima čisto vsak človek lastnosti, ki niso vsem po godu. Torej kaj je tvoja naloga? Da ugotoviš kdo te stalno opozarja na to, da nekaj delaš narobe. Naslednji korak je ta, da rečeš tej osebi : »Adijo.«



6. Izdajalcev
Izdajalec je nekdo, ki ti ko potrebuješ oporo, obrne hrbet. Ali pa nekdo, ki izdaja tvoje skrivnosti, čeprav ti je obljubil, da bodo le-te ostale med vama. Takoj, ko ti nekdo naredi kaj takega, ga odstrani iz svoje bližine.

7. Zahrbtnih spletkarjev
Še zadnji tip, ki bi ti ga želeli predstaviti so spletkarji. Stalno pletejo mrežo in naklepajo nekaj, da bi s tem škodili tebi in drugim. Letajo s cveta na cvet in polnijo ljudem glave z lažmi in jih podpihujejo, da pride v družbi do trenj. Tudi takih oseb ni dobro imeti ob sebi.

Pa saj veš, v življenju pravzaprav nikoli ne izgubimo prijateljev, zgolj naučimo se ločiti, kateri so tisti pravi. Upamo, da smo ti pri tem pomagali.

prejšnji članek
Miley je nastop posvetila Ariani Grande
Obsedena!
Miley je nastop posvetila Ariani Grande
naslednji članek
Zaljubila sem se v bratovega prijatelja
Moj life
Zaljubila sem se v bratovega prijatelja
Preberite tudi