mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

5 nasvetov za ŠOLSKI FINIŠ

13. 5. 2017; 10.00
Avtor: Š. K.
back-to-school-style-ftr
Še imaš čas, da izboljšaš ocene, zato zavihaj rokave in se loti dela. Akcija!

BARVNI KULIJI IN LEPI ZVEZKI


Če si pri učenju vizualni tip, ti bodo barve pomagale pri ločevanju snovi in stvari si boš hitreje zapomnila. Potrudi se pisati čitljivo in lepo. Saj veš, da je popolnoma drug občutek, če primeš v roke lep in urejen zvezek, kot pa da te volja do učenja mine, takoj ko ga odpreš.

V ŠOLI POSLUŠAJ


Ko si v šoli, je vse drugo bolj zanimivo od predavanja profesorice. Morda si zaljubljena in ti misli ves čas uhajajo k fantu, ki ti je všeč. Ali pa imaš, odkar obstajajo pametni telefoni, na njem tisoč in eno aplikacijo, ki ti krajša šolsko uro. Velika napaka! Čeprav utegnejo biti nekatera predavanja močno dolgočasna, se potrudi in poslušaj učiteljico ter si snov zapisuj v zvezek. Telefon pa naj bo lepo pospravljen v tvoji torbi. Zakaj bi se učila doma, ko pa se lahko polovico snovi naučiš že v šoli? Če snov predeluješ doma sama, se hitro utegne zgoditi, da česa ne boš razumela. V šoli pa za nejasnosti v zvezi s snovjo lahko takoj povprašaš učiteljico.

DOMAČA NALOGA


Verjetno ji sama rečeš kar domača nadloga. A naj ne bo več tako. Učiteljice ti jo dajo z razlogom, da doma ponoviš snov, ki ste se jo tisti dan učili. Ne odlašaj z njo do večera ali pa kar do naslednjega dne, ko bi jo najraje prepisala od sošolke v šoli. To ti ne bo prav nič koristilo. Naredi jo čim prej, ko prideš domov. Utrdila boš novo znanje, preostanek dneva pa boš mirna in lahko boš počela, kar te je volja, brez slabe vesti.

ORGANIZACIJA
Nekaj dni pred preizkusom znanja si z upoštevanjem zgornjih nasvetov že na pol poti do uspeha in lepe ocene. Snov za test si razporedi na več dni, kolikor misliš, da jo boš lahko v enem dnevu predelala. Vzemi si en do dva dni rezerve. Zadnji dan naj bi načelno morala že vse znati in na vrsti je samo še ponavljanje. Tako se boš izognila stresu, ki nastopi dan pred preizkusom znanja. Pojdi spat, tako da boš ponoči spala osem ur. Zjutraj se boš zbudila spočita, možgani pa bodo vso snov dobro predelali.

OSTANI OPTIMISTIČNA
Tudi ko se ti bo kdaj ustavilo in določene snovi ne boš razumela, je pomembno, da ne obupaš in ne vržeš puške v koruzo. Že s tem, ko se boš pred učenjem odločila, da se boš za določen test odlično pripravila in boš dobila dobro oceno, boš podzavestno v učenje vložila več truda, imela boš odlično motivacijo in tudi končni rezultat bo fantastičen. Ljudje se premalokrat zavedamo, da s svojimi mislimi močno vplivamo na svoja dejanja. Ko ti nekaj ne bo šlo, globoko vdihni, vzemi si nekaj minut odmora in morda ti bo potem vse jasno. Če pa ti ne bo, pokliči kakšno sošolko ali pa sošolca, da ti snov razloži. V skrajni sili pa za pomoč prosi svoje starše ali učitelje v šoli.

prejšnji članek
Nečista koža je OUT: znebi se je!
Lepotičenje
Nečista koža je OUT: znebi se je!
naslednji članek
Zvezdniški smutiji ti bodo pomagali do sanjske postave!
Moj life
Zvezdniški smutiji ti bodo pomagali do sanjske postave!
Preberite tudi