stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Življenjski slog za bolj kvalitetno učenje

9. 12. 2016; 12.00
Avtor: K.M.
pitjeucenje

foto: Profimedia.

Poleg uspešnega učenja, manj lenobe in boljšega pogleda na svet je potreben tudi pravilen življenjski slog in tukaj je nekaj nasvetov, ki se jih je pametno držati.

- Spi dovolj časa in kakovostno, kar pomeni, da spi nekje med 7–9 ur, odvisno, kaj tvojemu telesu ustreza, pojdi spat pred polnočjo in odstrani vse naprave, ki bi motile tvoje spanje (tukaj mislimo predvsem telefon – tisti SMS, ki te bo zbudil ponoči, lahko počaka tudi do zjutraj).
- Izogibaj se nezdravi prehrani, torej čipsu, mlečni čokoladi, bombonom, energijskim napitkom, raje pojej sadje, zelenjavo, oreščke, temno čokolado …
- Pij veliko vode in nesladkanih čajev, da bo tvoje telo dobilo dovolj vode in ne boš dehidrirana.
- Vsak dan se vsaj pol ure gibaj, najbolje na svežem zraku, da tvoji možgani dobijo kisik. Lahko si tudi za zjutraj sestaviš 5-minutno telovadbo, da boš z nekaj preprostimi vajami prebudila svoje telo in imela dovolj energije, da boš lahko v šoli spremljala že prvo uro pouka.
- Določi si en dan v tednu, ko boš grešila, takrat si privošči čips ali mlečno čokolado ali kar koli nezdravega, kar obožuješ, vendar v zmernih količinah.
- Če si po šoli utrujena, si vzemi popoldanski počitek, ki naj traja približno 25 minut, nikakor pa ne več kot 30 minut.

prejšnji članek
Letos darila naredi sama
Moj life
Letos darila naredi sama
naslednji članek
Si se že lotila te možnosti?
Moj life
Si se že lotila te možnosti?
Preberite tudi