Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tako se boš naučila več!

5. 9. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
ucenje
Sledi tem korakom!

Morda ti bodo pomagali naslednji koraki, da malo spremeniš svojo rutino in vse skupaj spremeniš v mini igro. 

Kombinacije
Izpit je na obzorju, moraš se učiti, a ti bi v tem trenutku najraje počela nekaj povsem neobičajnega. Pospravljala bi sobo, pomivala posodo, likala oblačila … Zakaj pa ne bi vsega skupaj kombinirala? Medtem ko pospravljaš sobo, razmišljaj o problemu, ki te muči pri učenju. Morda o kaki enačbi, ki ti je ni uspelo razvozlati. Ker boš sproščena, se boš morda spomnila, kje bi lahko našla rešitev.
Kača


Se spomniš igre kača? Na kratko: po poljih v obliki kače se premikaš po igralni plošči, na določenih poljih napreduješ, na določenih se moraš vrniti nazaj. Naj bo tudi tvoje učenje igralna plošča. Recimo, da se moraš učiti zgodovino. V tokratni snovi so štirje sklopi. Na koncu vsakega te čaka nagrada (prigrizek in polurno sproščanje) ali nadaljnje učenje. Če boš uspešno opravila test po prvem sklopu, je na vrsti prva možnost, če ne, se še enkrat posvetiš učenju prvega sklopa.
Zapisuj
Medtem ko se učiš, imej pri sebi beležnico. Vanjo zapisuj besede, ki se ti zdijo pomembne, stvari, ki jih težko predelaš, primere, ki ponazarjajo pravilno rešitev, in lastne ideje, ki se ti porajajo. Zavedati se moraš, da če se ti utrne kaka ideja o drugem predmetu, jo boš do konca snovi že pozabila, zato zapisuj.
Lističi po sobi
Uporabljaj samolepljive lističe različnih barv. Na njih napiši različne citate, ki te bodo prisilili k učenju. Primer: 'Nisem slaba učenka, samo moji premori so dolgi'. Tak listek naj bo nalepljen na tistem kraju, ki ga velikokrat 'obiščeš', recimo na vratih omare z oblačili. Tako se boš spomnila, da se še nisi učila.

prejšnji članek
Kako dolgo moram fanta pustiti čakati na seks?
Moj life
Kako dolgo moram fanta pustiti čakati na seks?
naslednji članek
Velik uspeh mlade slovenske športnice
Obsedena!
Velik uspeh mlade slovenske športnice
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska