kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Nova prijateljstva: skleni jih s sošolci!

5. 3. 2017; 02.00
Avtor: Š. K.
uvodna (23)
Najpomembnejši del šolskih dni so prijatelji oziroma sošolci.

Da bo po šolskih hodnikih vedno polno smeha in da bo v učilnici tudi, ko bo na smrt dolgočasno, veselo in zabavno (četudi na skrivaj), ti ponujamo nekaj pravil, da se boš enkratno vklopila v družbo v šoli. 

1) Samozavest

Dejstvo je, da imajo ljudje radi samozavestne ljudi. Ne samovšečne ali vzvišene, ampak preprosto ljudi, ki so zadovoljni sami s seboj, ki ne preverjajo vsakih pet minut svoje podobe v ogledalu, luži ali sošolčevih sončnih očalih. Četudi sama pri sebi veš, da ravno ne pokaš po šivih od količine samozavesti, ki jo nosiš v sebi, tega ne izdaj – kar pa ne pomeni, da se napihuj kot žaba. 

2) Skrivnostnost

Ljudi privlači skrivnostnost. In skrivnostnost navadno zahteva to, da ne govoriš preveč. Kar ne pomeni, da sploh ne govoriš, ampak preprosto to, da ni potrebno, da govoriš ves čas. Verjemi, nihče ne čuti potrebe, da izve o tebi vse kar se ti je zgodilo od rojstva pa do danes. Kakšno stvar ohrani zase; včasih je prav, da tudi, če te vprašajo, vsega ne poveš – že samo to, da bodo ljudje vedeli, da je tam še nekaj, česar ne vedo, ker jim tega nisi želela zaupati, jih bo vedno znova vleklo v tvojo bližino.

3) Tišina

Morda boš to težko verjela, vendar mnogi mladi cenijo tišino. Če vas sedi pet za mizo in po zraku ne letijo nobeni zvočni valovi, ni popolnoma nobene potrebe, da ti vzvaloviš mirovanje, razen če nimaš kaj res tehtnega za povedati. Ne skrbi, hitro boš videla, ali je tišina naravna ali prisiljena. Če je slednja, ti bodo vsi hvaležni, da si jo razbila, če pa je prva, boš to hitro ugotovila, saj se pogovor preprosto ne bo razživel. Če si situacijo narobe ocenila, ne skrbi – pred tabo ni popoln družbeni polom, le naslednjič se res raje ugrizni v jezik in prepusti komu drugemu, da prekine tišino.



4) Malenkosti

Tisti pregovor, da so malenkosti tiste, ki delajo življenje lepo, drži. Še lepše pa je, če ti nekdo, ki ga poznaš, zna prisluhniti do te mere, da prepozna malenkosti, ki tebi veliko pomenijo in ti z njimi kdaj pa kdaj polepša dan. Bodi ta nekdo za druge in tudi drugi bodo kmalu postali ta nekdo zate.

5) Potrpljenje

Ne sili z glavo skozi zid. Morda ljudje preprosto še niso pripravljeni deliti s teboj svojih skrivnosti ali preprosto ne čutijo te potrebe. Podobno kot pri tišini tudi tu velja pravilo, da ne vsiljuj brez potrebe svojih želja. Prijateljstvo in pripadanje določeni družbi, kjer vas je več, pomeni, da bodo kompromisi veliko večji, kot takrat ko sta skupaj samo s prijateljico. Sedaj gre za množino in po vsej verjetnosti tvoje mnenje ne predstavlja polovice, zato se boš morala toliko bolj prilagoditi. Slej ko prej pa bo prišla tudi situacija, ko bo večina delila tvoje mnenje in bo za spremembo obveljala tvoja. In včasih, tudi ko veš, da imaš prav, je dobro pustiti, da ljudje okoli tebe, ki se s tvojo teorijo ne morejo sprijazniti, sami pridejo do spoznanja, da imaš prav. Najboljša šola so izkušnje, pa četudi to pomeni delanje napak, in včasih ljudi, s katerimi se družiš, preprosto ne moreš obvarovati pred tem, da naredijo določene napake. Vsekakor pa tvoje trmoglavljenje ne bo pomagalo in jih bo morda le še vzpodbudilo v želji, da ti dokažejo, da se motiš.

prejšnji članek
Uganeš, kateri zvezdnik je na fotografiji?
Obsedena!
Uganeš, kateri zvezdnik je na fotografiji?
naslednji članek
FOTO: Pravljična Bella Hadid
Lepotičenje
FOTO: Pravljična Bella Hadid
Preberite tudi