Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj se dogaja s tvojim telesom, ko si zaljubljena

29. 11. 2017; 12.45
Avtor: M.T.
love
Ljubezen je resnično neverjetna!

Zagotovo ti je, no ali pa ti je vsaj že bil, všeč kakšen fant. Morda si bila že zaljubljena in zagotovo si opazila, da se tvoje telo nenavadno obnaša, ko si v njegovi bližini. Ampak kaj se pravzaprav dogaja s telesom, ko si zaljubljena?

TVOJ VOH JE BOLJŠI

Resno! Oseba, ki te privlači je hkrati tudi oseba, ki ti diši. Znanstveniki so naredili poizkus, kjer so ženske vohale srajce različnih moških. In izkazalo se je, da ima moški katerega srajca je posamezni ženski dišala komplementarni gen.

BOLJE VIDIŠ IN SLIŠIŠ

Se ti je že kdaj zgodilo, da, ko ti je bil nekdo všeč, da se ti je svet kar naenkrat zdel bolj jasen? Za to je kriv hormon serotonin. Vsebnost tega se ob zaljubljenosti poveča, to pa pomeni, jasnejši um, boljšo osredotočenost in ostrejši sluh.

SI BOLJ OPTIMISTIČNA

Raziskave so pokazale, da, ko ti je nekdo všečidealiziraš njega in življenje, kot celoto. Vse vidiš v novi luči, ne vidiš dolgočasnih in vsakdanjih stvari ampak gledaš svet, kot se reče »skozi rožnata očala«.

SI BOLJ MOTIVIRANA

Ker se v stanju zaljubljenosti poveča raven dopamina postaneš tudi bolj motivirana. Zdi se ti, da lahko dosežeš karkoli.

IZBOLJŠA SE OBČUTEK ZA DOTIK

Ko ti je nekdo všeč, te lahko že samo njegov bežen dotik z roko spravi s tira. Dotik lahko kot električni šok, zakuhaš v obraz, počutiš se omotično in si želiš, da bi se te ponovno dotaknil.

Pa naj še kdo reče, da ljubezen ni neverjetna!

prejšnji članek
Sheby s Princem zaokrožuje trilogijo!
Obsedena!
Sheby s Princem zaokrožuje trilogijo!
naslednji članek
Tu je nov odlomek iz filma Prava nota 3
Obsedena!
Tu je nov odlomek iz filma Prava nota 3
Preberite tudi