kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Vzroki za ljubosumje

27. 9. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
ljubosumje, ljubosumnost, par

foto: Profimedia

So upravičeni?

Številni psihologi in psihiatri so se ukvarjali z mislijo, kaj izzove ljubosumnost. Tu so tri stvari, ki vsekakor lahko pripeljejo do ljubosumnosti.

1. ZANEMARJANJE
Fantje imajo pogosto občutek, da jih punce zanemarjajo, zato so nemalokrat ljubosumni tudi na dekletove prijateljice. V nasprotnem primeru pa so punce vedno ljubosumne na fantove prijateljice in zelo redko na njegove prijatelje. Fantje se namreč počutijo zapostavljene predvsem takrat, kadar njihove punce preveč časa preživijo v družbi deklet in v nakupovalnih središčih.
2. DOMNEVNA NEZVESTOBA
Osemdeset odstotkov najstnikov, pa tudi starejših, se ukvarja z občutkom, kaj se bo zgodilo, če jih bo njihova ljuba oseba prevarala. Zakaj bi se že ukvarjali s tem občutkom? To se namreč še ni zgodilo in domneva v glavi še ničesar ne pomeni. Kljub temu pa je to eden najpogostejših vzrokov za ljubosumje.
3. RESNIČNA NEZVESTOBA
Če se je nekomu že zgodilo, da je bil prevaran, bo bolj pazljiv na to v naslednji zvezi in ne bo pustil, da se mu bo kaj takega še enkrat pripetilo. Takšni ljudje so izgubili vse zaupanje, zato so prepričani, da imajo vzrok za ljubosumje. Problem je samo v tem, ker so imeli morda vzrok za ljubosumje samo pri določeni osebi, česar pa vsekakor ne gre posploševati na vse. Si predstavljaš, da bi tvojega fanta prevaralo nekdanje dekle in bi bil zdaj ves čas ljubosumen nate in na vsak korak, ki ga narediš, ker bi se bal tvoje nezvestobe? Malo zastrašujoče deluje, se ti ne zdi?

prejšnji članek
Tamponov pred prvim spolnim odnosom ne smem uporabljati
Moj life
Tamponov pred prvim spolnim odnosom ne smem uporabljati
naslednji članek
Kaj je Miley Cyrus počela pri 13?
Obsedena!
Kaj je Miley Cyrus počela pri 13?
Preberite tudi