stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ne izrabljaj ljubezni

22. 6. 2017; 04.15
Avtor: K.M.
teenlove
Ljubezen in zaljubljenost ne smeta biti izgovora za neprimerno obnašanje.

Ljubezen ti lahko hitro zamegli zdrav razum in se začneš obnašati drugače, kot si si kadar koli mislila, da se boš, ter začneš početi stvari, ki se ti prej niso zdele v redu. Govorimo o ljubosumnosti, posesivnosti, prepirljivosti in podobnih rečeh. Prepričani smo, da si ne želiš, da bi te čustva prevzela, in bi naredila nekaj, kar bi pozneje obžalovala. Svoje trenutne emocije se moraš naučiti obvladovati. Vajina zveza bo tako uspešnejša in veliko bolj zdrava. Čeprav stari pregovor pravi, da je v ljubezni dovoljeno vse, se mi z njim ne strinjamo popolnoma. Poglej si, za katera dejanja ljubezen ne sme biti nikoli izgovor.

1. VARANJE


Če imaš fanta in ti je nekdo drug popolnoma zmešal glavo, je varanje še vedno prepovedano. Tega ti ne more prepovedati nihče, a raje dvakrat premisli, ali se ti zdi to dejanje pravilno. Če ti je drugi fant res tako zelo všeč in bi bila rada z njim, najprej končaj zvezo, ki jo imaš, preden se zgodi kaj neprimernega. Na dveh stolčkih hkrati ni lepo sedeti, takšne zgodbe pa se po navadi končajo z veliko drame, ki bi ti po nepotrebnem vzela ogromno energije. Za varanje ljubezen definitivno ni izgovor. Svojega dejanja ne moreš opravičiti z besedami, da si to naredila iz ljubezni. Svojemu fantu si obljubila zvestobo, zdaj pa se tega drži ali pa končaj razmerje z njim.

2. LAGANJE


Ko nekoga ljubiš, ga želiš zaščititi pred slabimi novicami, saj si te osebe ne želiš videti nesrečne. Sliši se logično, da boš pohvalila njegovo novo pričesko, čeprav se ti zdi, da mu je prejšnja bolj pristajala. A bodi previdna! Laži hitro pridejo na dan, in če se mu boš zlagala, da si bila včeraj doma, v resnici pa si se družila s prijatelji, bo to prej ali slej prišlo tudi do njegovih ušes. Lagati se svojemu fantu iz ljubezni ni prav. Tudi če resnice kdaj pa kdaj ne bo dobro prenesel, pa boš ti, če ne drugega, imela vsaj čisto vest. Postavi se v njegovo kožo. Zagotovo imaš veliko raje grdo resnico kot dobro laž.

3. PREPIRANJE


Strah, da bi izgubila fanta, ki ga imaš rada, lahko tvoja čustva hitro pripelje do intenzivne stopnje, ko postaneš občutljiva in prepirljiva tudi zaradi nepomembnih stvari. Nauči se uživati v trenutku in ne zapletaj stvari, če za to ni potrebe. Če se že zapleteta v prepir, ga poskušajta čim prej rešiti mirno in s pogovorom. Ko fant naredi nekaj, kar tebi ni všeč, mu o tem ne pridigaj še vse popoldne. Zagotovo se zaveda svoje napake in mu je že tako dovolj težko. Raje mu daj vedeti, da mu stojiš ob strani in da ga imaš kljub temu rada. Tako se bo naslednjič še bolj potrudil, da iste napake ne bo več ponovil.

4. OVIRANJE PRI NJEGOVIH ODLOČITVAH
V življenju smo vsi ljudje večkrat postavljeni v položaj, ko se moramo odločiti med različnimi možnostmi. Lahko se zgodi, da se tvojemu fantu ponudi priložnost šolanja v drugem kraju, kot živi zdaj, ali pa si sam želi, da bi šolanje nadaljeval daleč od doma. Tvoja naloga je, da ga pri odločitvi ne oviraš in sprejmeš, kar koli se bo že odločil. Tvoja ljubezen do njega te ne sme pripeljati do točke, da bi se zanj borila in bi ga na vsak način poskušala prepričati, da bi ostal v domačem kraju. Pri odločitvi mu lahko pomagaš tako, da skupaj pretehtata, kaj bo najbolje zanj in za njegovo prihodnost. Če je vajina ljubezen resnična, bo preživela tudi na daljavo. Če bi samo zaradi tebe ostal doma, pa bi lahko vajin odnos spremenila na slabše. Morda bi globoko v sebi nosil zamero do tebe, ker mu nisi pustila iti, to pa bi potem vplivalo tudi na vajin odnos.

5. SAMOPOŠKODOVANJE
Za samopoškodovanje ni noben izgovor dovolj dober, še najmanj pa ljubezen. Tvoje telo si zasluži le najboljše, zato si ne škoduj. Ljubezen je močno čustvo, ki nas pripelje do tega, da počnemo neumnosti. Nikoli pa ne sme biti vzrok za samopoškodovanje. Tudi če te fant pusti, ga preboli na druge načine, in ne tako, da bi si kaj slabega naredila. Obstaja veliko boljših poti.

prejšnji članek
Prehlada ne povzročijo bakterije, ampak virusi
Moj life
Prehlada ne povzročijo bakterije, ampak virusi
naslednji članek
Razbijamo mite o popolnih postavah
Moj life
Razbijamo mite o popolnih postavah
Preberite tudi