mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Nekje tam zunaj je tvoja resnična ljubezen

30. 4. 2017; 07.00
Avtor: K.M.
ljubezenresnica

foto: Arhiv Svet24

Resnice o ljubezni.

Kako gre že v ljubezni? Hodila boš z enim, hkrati pa se boš pogovarjala z nekom drugim, vendar z nobenim ne boš začutila globlje povezanosti. Prepričana si, da ima nekdo odgovore na vsa tvoja vprašanja o ljubezni. Nekdo jih res ima: ti. S preučevanjem vsakega odnosa posebej boš počasi postala sama svoj ljubezenski guru. Ponujamo ti nekaj preprostih, vendar pomembnih ljubezenskih resnic, s katerimi si boš pomagala najti pravega izbranca.

1. resnica: Ljubezen najdeš tam, kjer jo najmanj pričakuješ.
Mogoče ti gre fant, ki te vsak dan prijazno ogovarja, na živce. Ni ti všeč, da ga moraš vsak dan gledati v šoli. Vendar pomisli. Mogoče je prav ta fant ljubezen tvojega življenja. Pregovor pravi, da se ljubezen skriva tam, kjer jo najmanj pričakuješ. Vsi ljudje si zaslužijo drugo priložnost, tudi fant, ki te živcira. Ko ga boš spoznala, te lahko preseneti z neverjetno osebnostjo, prav takšno, kot jo iščeš.


2. resnica: Vsaka končana zveza te pripravi na novo.
Pravijo, da se človek iz vsake zveze nekaj nauči. In res je tako! Če končaš s fantom, ker se pogovarja s prijateljicami, to pomeni, da si ljubosumna, zato moraš najti fanta, ki mu boš lahko zaupala. Včasih se zgodi, da je fant na začetku prijazen, ustrežljiv in te preseneča z majhnimi darili. Ko se mu popolnoma predaš, pa se spremeni v nesramnega in nadutega bebca. Tako pač je. Ljudje smo pripravljeni narediti marsikaj, da dobimo, kar si želimo. Tudi igrati, čeprav tega ne moremo dolgo početi. Gotovo se sprašuješ, kako boš ugotovila, da je nekdo prava izbira. Nič drugače kot tako, da se mu boš prepustila in imela trdo kožo. Verjemi, z vsako novo izkušnjo bo laže.
3. resnica: Čas je pomemben.


Nekateri ljudje se že zgodaj zaljubijo in ostanejo vse življenje z isto osebo. Sliši se grozno, vendar je čas pri ljubezni zelo pomemben. Vsak človek potrebuje več različnih zvez, da ugotovi, kaj si resnično želi. Ne zaleti se v prvega fanta, saj ne moreš vedeti, ali je pravi zate. Poleg tega pa se ti po dolgih letih zakona lahko zgodi, da boš začela razmišljati, kako bi bilo z nekom drugim. Vzemi si čas, spoznaj različne ljudi, nato pa razmišljaj o resni zvezi do konca življenja.
4. resnica: Ljubezen zahteva odkritost.
Temelj zdrave zveze je odkritost. Tudi če se s fantom skregaš in v jezi poljubiš drugega, bodi z njim odkrita. Verjetno bo jezen, ko mu boš to povedala, a če te ljubi, ti bo oprostil in ti dal še eno možnost. Nikakor pa ne zadrži takšne stvari v sebi oziroma ne laži, saj bo prej ali slej izvedel resnico. Laž ima kratke noge in verjemi – prav zaradi tega se lahko zgodi, da te bo zapustil.


5. resnica: Najprej imej rada sebe.
Ne pusti, da te kdor koli zaničuje. Če imaš fanta, ki ti nenehno govori, da moraš shujšati, naredi temu konec. Mogoče nisi prava zanj, a verjemi, nekje je nekdo, ki te bo cenil takšno, kot si. Prekini z njim in si vzemi nekaj premora. Bodi nekaj časa samska, uživaj, pridobi si samozavest in nadihaj se svobode. Boš videla, s samozavestjo boš postala privlačna fantom, in to tistim, ki te bodo pripravljeni ljubiti in spoštovati.

prejšnji članek
Izoblikuj postavo s kolebnico - 2.del
Moj life
Izoblikuj postavo s kolebnico - 2.del
naslednji članek
Z ajurvedo v pomlad
Moj life
Z ajurvedo v pomlad
Preberite tudi