GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj pride do ljubosumja?

29. 6. 2018; 10.30
Avtor: K.M.
ljubosumje
Te daje zelena zavist?

Verjetno si se tudi ti že srečala z njo, sploh če si bila zares zaljubljena. Takrat določene stvari namreč občutiš drugače in si bolj občutljiva za nekatere zadeve. Ljubosumje je sicer do določene mere zdravo, vendar z njim ne gre pretiravati, saj nima nobene zveze z ljubeznijo. Pravzaprav gre za to, koliko ljudem zaupaš in koliko oni zaupajo tebi. Če tega ni, zveze ne moreš graditi naprej. Zato poskrbi, da bo ljubosumja v tvojem življenju čim manj.

Zakaj pride do ljubosumnosti?

Maša in Mitja sta skupaj že več kot en mesec. Mitja je resnično Mašin sanjski tip, zaljubljena je vanj in bi zanj storila prav vse. Ne samo to, Mitja je tudi najlepši fant na šoli, zato ni čudno, da ima številne oboževalke. S tem se Maša nikoli ni preveč obremenjevala, saj je na začetku mislila, da je res ona prava zanj. Prosti čas sta preživljala skupaj, delno pa vsak po svoje, s svojo druščino. Mitja je hodil na kegljanje s prijatelji in se popoldan družil z njimi na košarki, Maša pa je s svojimi prijateljicami obiskovala ure aerobike in nakupovalna središča. Vse se je zdelo povsem normalno, dokler je prijateljica nekega dne ni vprašala, kaj se dogaja z Mitjo. Povedala ji je, da ga je zadnjič videla plesati z eno od njegovih prijateljic. Čeprav Maša temu prej ni posvečala pozornosti, jo je na lepem stisnilo pri srcu. Odločila se je, da za kazen z njim nekaj dni ne bo govorila. Mitja, ubogi revež, sploh ni vedel, za kaj gre in čemu se mu Maša ne oglaša na telefon. Ko ji je poslal nekaj sporočil in poskušal pojasniti zadevo, ga Maša sploh ni poslušala. Od takrat naprej mu kar na lepem ni več zaupala. Ko sta bila skupaj, je bila pozorna na vsako njegovo kretnjo in na to, kam je bil usmerjen njegov pogled. Ljubezen med njima je izgubila pravi blišč in se začela krhati. Zaradi prijateljice.
Strokovnjaki so prepričani, da do ljubosumnosti pride, ker si v zvezi preprosto domišljamo in želimo, da bi pripadali partnerju in bi partner pripadal nam. Tu ne popuščamo, in ker smo prepričani, da mora biti v zvezi zares vse popolno in se mora okoli nas vrteti vesolje, se včasih to vesolje podre. Ravno zaradi naših prevelikih pričakovanj, ki običajno niso uresničena v celoti.

Ljubosumnost je de ljubezni

Tako meni več kot 82 odstotkov ljudi, ki so odgovarjali na anketo o ljubezni. Mladi so namreč prepričani, da je ljubosumnost prisotna predvsem pri tistih ljudeh, ki že imajo resno zvezo, in da v zvezi preprosto mora biti. Pa je res tako? Je ljubosumnost res zdrava in ali je res, da brez kančka ljubosumnosti ni ljubezni? Kaj misliš ti? Če si prepričana, da imaš lahko nekoga rada tudi brez ljubosumnosti in prepiranja, si na pravi poti. V nasprotnem primeru pa bo tvoje ljubezensko razmerje lahko še burno in naporno – samo ker si boš sama naredila takšnega.

Najpogostejši vzroki

Običajno je najpogostejši vzrok srečanje tvoje najdražje osebe s privlačno prijateljico ali nekdanjim dekletom. Se ti zdi, da ob tem težko ostaneš hladna? Potem mu povej, kako se počutiš, govori o svojih čustvih in jih ne skrivaj. Namesto da si ljubosumna povsem brez vzroka, mu povej, kako čutiš, in zagotovo se bosta pogovorila o tem.

prejšnji članek
Kako do oči, zasenčenih po spodnji veki?
Lepotičenje
Kako do oči, zasenčenih po spodnji veki?
naslednji članek
Kako pritegniti pozornost simpatije?
Moj life
Kako pritegniti pozornost simpatije?
Preberite tudi