Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Obvezen del spolnega odnosa

14. 7. 2017; 06.20
Avtor: K.M.
Couple-having-fun-in-bed-3040549
Si vedela to?

Si že v letih, ko se spogleduješ s svojim prvim spolnim odnosom, ali pa si ga morda celo že doživela? Nič takšnega, pomembno je samo to, da se zavedaš, kaj je nujno potrebno za to, da do seksa sploh pride. Si vedela, da so te stvari tako zelo pomembne?

Znanje
Pa ne tisto o dejanskem fizičnem poteku spolnega odnosa, saj tega zelo težko pridobiš na podlagi branja in pogovorov. Poznati moraš vse prednosti in slabosti, ki s spolnim odnosom pridejo.
Poznati moraš vse možnosti zaščite. Jemanje tabletk, ki preprečujejo nosečnost ni dovolj, saj s tem poskrbiš samo za to. Pomembna je tudi zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi, kar pomeni, da mora tvoj partner v postelji uporabiti kondom. S tem se bo moral sprijazniti in tvoja pravica je, da to od njega tudi zahtevaš.
Vedeti moraš, da spolni odnos ni nujno prijetno dejanje, predvsem prvič ne, neprijetnost pa lahko traja še toliko časa, dokler ne spoznaš svojega telesa.
Po vsakem spolnem odnosu je priporočljivo, da greš na malo potrebo, saj tako odplakneš bakterije, hkrati pa je zaželeno, da pred odnosom in po njem oba poskrbita tudi za osebno higieno.

Prepričanje
Poleg vsega znanja, moraš biti v sam spolni odnos tudi prepričana. Moraš si ga želeti in moraš biti prepričana v to, da si nanj pripravljena. Tudi če je prvi spolni odnos že za tabo, moraš podobno čutiti za vsakega, ki še pride. Niti v enega te ne sme prepričati nekdo drug.

Si vedela, da so te stvari nujno pomembne za spolni odnos?

prejšnji članek
Katera ličila lahko nosiš v telovadnici?
Obsedena!
Katera ličila lahko nosiš v telovadnici?
naslednji članek
Make up: izberi sveže sončne barve
Lepotičenje
Make up: izberi sveže sončne barve
Preberite tudi