kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

Smrklja Njena.si
Moj life
 

To največkrat uniči razmerje

30. 5. 2017; 07.00
Avtor: K.M.
jealous-girl
Sovražnik razmerij, ki pride kar sam od sebe ...

Ljubosumje je močno povezano z ljubeznijo in naklonjenostjo. Ko imaš nekoga resnično rada, hitro začutiš, ko se z nečim ne strinjaš. Morda s prijateljico najboljše prijateljice, ali pa družbo tvoje simpatije. S tem čustvom ni nič narobe, dokler ga znaš zadrževati, če pa mu pustiš prosto pot, hitro ponori in uniči marsikatero sodobno razmerje.

Že dolgo si zaljubljena fanta, ki ga dnevno videvaš. Njegove oči so popolne, nasmeh te razneži, ko pa pomaga kužku čez cesto, se popolnoma stopiš. Po mesecih zaljubljenosti na zabavi končno navežeta stik. Pogovor z njem je tako pristen in tako preprosti, kot da bi se poznala že celo življenje. Izmenjata si številki in kmalu te povabi na pijačo. Mali zmenki se hitro razvijejo v nekaj več in kmalu tudi uradno postaneta par. Vse je odlično, po mesecu, dveh ... morda celo treh, pa načneta pogovor o bivših. Ker je on tvoj prvi fant, ti zgodbe nimaš, on pa je pred tabo že imel dekle. Ko ti to prizna, postaneš slabe volje, odrezava, celo užaljena. V razmerje je vstopilo novo čustvo, imenuje se ljubosumje.


Ko se razmerje razvija, se tudi začetna 'zatreskanost' umiri. Na svet ne gledaš več skozi rožnata očala in kar naenkrat ugotoviš, da ima tvoj fant kar nekaj prijateljic. Z njimi se dnevno videva, gre z njimi na pijačo, morda se z njimi tudi dopisuje. Čeprav ti o tem odkrito govori, te te stvari motijo. Iz dneva v dan bolj. Ponovno se je med vaju vrinilo ljubosumje.
Medtem ko je s prijatelji na nogometu, ti že uro ni odpisal na sms sporočilo. Ti mu jih posledično pošlješ še več. ''Kje si?'', ''S kom si?'', ''Kaj počnete?'', ''Bi mi odpisal?'' ... Sprašuješ se o tem, ali je res s prijatelji, ali se ti je zlagal. Poglej, ponovno je tu tvoj stari prijatelj imenova ljubosumje.


Zgodb je še veliko, a naj ti zaupamo, da z zdravo mero ljubosumja ni nič narobe. Vendar se moraš zavedati, da je za obstoj zveze najbolj pomembno zaupanje. Brez tega, ni ničesar. Ne moreš govoriti, da si zaljubljena, če fantu ne zaupaš. Seveda te lahko moti, če se po njem obeša dekle, ki ga morda celo ne pozna. Motijo te lahko tudi sms sporočila, ki namigujejo na to, da ga neko dekle pogreša, morda celo napiše, da ga ljubi ...
Nikakor pa ne smeš ljubosumja kazati v trenutkih, ko je le-to nepotrebno. Ko ti fant izkazuje naklonjenost in svoj prosti čas posveča tebi, ti pa kar iščeš napake. Dobro razmisli o tem, ali ti je kdaj namignil na to, da bi lahko gledal za drugimi dekleti, ali je vse samo v tvoji glavi.
Ljubosumje je čustvo, ki lahko uniči še tako trdno zvezo, prepojeno z globoko ljubeznijo. Zato pazi, da ga boš držala znotraj meja okusnega in sprejemljivega.

prejšnji članek
Maja Keuc izdala prvi samostojni album
Obsedena!
Maja Keuc izdala prvi samostojni album
naslednji članek
Ariel Winter se svoje postave ne sramuje
Obsedena!
Ariel Winter se svoje postave ne sramuje
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija