Res misliš, da je pravi?

Zakaj?

Velikokrat se zgodi, da je tvoja simpatija starejši fant, morda si, ali pa misliš, da si, vanj celo zaljubljena. A kaj, ko se ne gibljeta v istih krogih, z njim ne moreš vzpostaviti stika, on pa se zata tako ali tako sploh ne zmeni. Zakaj te ljubezen pripelje do tega, da se zaljubiš v starejšega.

Najbolj pogost razlog je dejstvo, da so tvoji vrstniki še preotročji. Dekleta hitreje odrastete, prej začnete trezno razmišljati in bolje načrtujete svojo prihodnost. Kje boš nadeljevala šolanje, kaj boš počela ... Zavedaš se, da impulzivne reakcije niso več primerne in da moraš o svojih dejanjih razmisliti. Fantje v tvojem razredu pa se za takšne stvari še ne zmenijo. Še vedno mislijo, da je najboljša tehnika osvajanja ta, da se iz dekleta, ki ti je všeč, norčuješ, jo hecaš in ignoriraš. Po drugi strani pa še ni dorasel obveznostim 'fanta', saj veš, ko greš s kom samo na zmenek, pa se on tega dejanja sramuje, ne zaradi tebe, ampak zaradi tega, ker ve, da ga bodo preostali še bolj otročji prijatelji še bolj hecali.

Vse to privede do tega, da se kaj hitro zaljubiš v starejšega fanta, morda celo moškega, ki ti ga na pot prinese življenje. Morda vodja skupine na poletnem taboru, smučarski inštruktor, mlajši profesor, ki je do tebe tako zelo prijazen, bratovi prijatelji ... Zakaj te tako zelo privlačijo? Predstavljajo bolj odraslo figuro v tvojem življenju. Najbolj pomembno pa je to, da se iz tebe ne norčujejo in te ne izzivajo. Do tebe so prijazni, ustrežljivi in se ti vedno nasmejejo.

POZOR: Res je, da so starejši fantje do tebe bolj prijazni, vendar moraš paziti, morda se do tebe obnašajo zgolj zato, ker od njih to zahteva njihov položaj. Si predstavljaš, da bi te bratov prijatelj žalil, kaj bi to pomenilo za njuno prijateljstvo?
Pri ljubezni do starejšega moraš biti resnično pazljiva, saj te lahko hitro zavede!