GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Imaš rada 'moške' hobije?

29. 12. 2016; 03.14
Avtor: K.M.
videogame
Jih tudi ti obožuješ?

Dekleta in fantje smo si zelo različni, a lahko hkrati potegnemo tudi številne vzporednice, ki nas delajo podobne. Nekoč izrazito dekliški hobiji so postali dostopni tudi fantom in po drugi strani nekoč fantovske aktivnosti so zdaj tudi dekliške. Zakaj? Zato ker so lahko in zato ker smo tudi dekleta v njih odlična. Igra nogometa je še bolj zabavna, ko gol doseže dekle, videoigra pa postane izziv, če v njej blesti punca. Kateri 'fantovski' hobiji postajajo tudi dekliški?


1. Nogomet
Nogomet je od nekdaj fantovski šport, tako vsaj trdijo oni. A kaj ko jih na šolskem dvorišču v 'njihovi' igri vse večkrat premagamo ravno dekleta. Nič čudnega, saj ga dekleta verjetno igramo že od takrat kot fantje – od nekdaj. Tudi zgodovinsko gledano so bile prve tekme zabeležene že v 18. stoletju, v zadnjih letih pa dobiva ženska liga vse večjo veljavo. Če si želiš trenirati nogomet, to omeni doma. Zagotovo nekje v tvoji bližini obstaja ženski klub, kjer se boš lahko družila z dekleti, ki gojijo isto strast kot ti. Tudi nogometne tekme s fanti so dobrodošle, vendar jim ne pokaži vsega svojega znanja – saj veš, hitro se znajo užaliti. Vse ljubiteljice pa lahko za zabavo pogledate tudi kakšen dober film, v katerem v nogometu blestijo dekleta. Recimo Mlada nogometašica (She's the Man) ali Zadeni kot Beckham (Bend It Like Beckham).


2. Računalniki
Ne vemo, zakaj in kdaj, ampak računalniki so nekako postali fantovska zadeva. Morda zato, ker se jih več odloča za šolanje v tej smeri, a brez skrbi, tudi ti lahko blestiš v računalniškem svetu. Če boš ena redkih strokovnjakinj za računalnike, potem te bodo še bolj spoštovali. Ali pa recimo grafično oblikovanje, ki je trenutno mogoče zgolj na računalnikih – ti mu lahko dodaš drugačno kreativo, ki končni izdelek še izboljša. Če pa se oddaljimo od strokovnega znanja o računalnikih, naj te splošno navdušenje nad njimi ne prestraši. Če te zanima, kako delujejo, kar pogumno. Nasvet: vseeno pa lahko 'neznanje o računalnikih' uporabiš kot izgovor, da na obisk povabiš fanta, ki ti je že dolgo všeč in bo neko stvar znal urediti. Morda izgovor za prvi korak?


3. Videoigre
Videoigre so prišle z računalniki in različnimi konzolami za televizijo. Fantje jih obožujejo, dekletom pa se v večini primerov zdijo nesmiselne. Seveda, če pa fantje vedno igrajo samo igre, ki vsebujejo pretepe, dirkanje z avtomobili ali športne aktivnosti (hokej, nogomet in košarka). Vendar brez skrbi, vse te igre lahko obvladaš tudi ti, še več, obstaja tudi veliko takšnih, ki so namenjene samo tebi in tvoji zabavi. Simsi, klasični Super Mario in druge igre so v skoraj vsaki zbirki. Za zabavo pa lahko poskrbiš tudi s karaokami, ki bodo poskrbele za popestritev vsake zabave, s plesom, morda celo glasbeno skupino.

prejšnji članek
2 praznični ideji za ličenje
Lepotičenje
2 praznični ideji za ličenje
naslednji članek
Šminka za v vsako torbico
Lepotičenje
Šminka za v vsako torbico
Preberite tudi