Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Te starši ne pustijo ven?

23. 4. 2017; 06.00
Avtor: Ana K.
Prepričaj jih v nasprotno.

Poznaš situacijo, ko vse tvoje prijateljice ob petkih hodijo ven, ti pa ne smeš. Tebi starši pravijo, da si še premlada, da obstaja veliko nevarnosti, naj raje počakaš še nekaj let. Ampak kako, če ti ne moreš več čakati?! Dokaži jim, da ti lahko zaupajo.

1. Izberi pravi trenutek!
Nikar ne pristopi do mame ali očeta takrat, ko bosta pod stresom ali slabe volje. Počakaj na pravi trenutek. Razpoloženje lahko odigra ključno vlogo. Pospravi svojo sobo, odnesi ven smeti ali pomij posodo, da spraviš mamo v dobro voljo in bo na tvoji strani.

2. Bodi pripravljena na pogajanja.
Zavedaj se, ko boš pristopila z idejo, da bi želela v petek ven, starši ne bodo takoj navdušeni. Zato moraš biti na pogovor pripravljena z dobrimi argumenti sebi v prid.

3. Obnašaj se odraslo in odgovorno.


Staršem povej, da je to tvoja velika želja in da si pripravljena na to, da te preizkusijo. Povej kakšni so tvoji načrti. Torej kam nameravaš iti in kar je najbolj pomembno, s kom. Ko bodo vedeli, da si v pravi družbi, jih bo zagotovo manj skrbelo. Na začetku jim pusti, da pridejo po tebe ob tisti uri, ki jo bodo določili oni. Ko se boš nekaj časa držala dogovorov, si boš postopoma pridobila njihovo zaupanje. Prav tako jih potem, ko enkrat popustijo, ne razočaraj in se ne dotikaj alkohola ali cigaret. Noben starš si ne želi videti svoje pijane hčere s cigareto v roki, kajne? Ti pa tega za dobro zabavo ne potrebuješ.

4. Nikar ne povzdiguj glasu in jim ne ugovarjaj.
Zapomni si, da če želiš kaj doseči, stori to na lep način. Način komunikacije je pomemben in kot pravi rek: ''Lepa beseda, lepo mesto najde!'' Slaba komunikacija te lahko potisne v še slabši položaj.

5. Bodi iskrena.
Nikar jim ne laži. Če te dobijo, lahko pozabiš na svoje večerne izhode. Naj bodo starši del tvoje dogodivščine skozi tvojo resnično pripoved.

Pa veliko sreče! ;)

prejšnji članek
Uspešno krmari med šolo in glasbo
Obsedena!
Uspešno krmari med šolo in glasbo
naslednji članek
Zaradi tega si videti nižja
Lepotičenje
Zaradi tega si videti nižja
Preberite tudi