Močno sporočilo italijanske manekenke z oblinami

Ženske bi ne glede na vse na svoje telo morale gledati pozitivno!

Foto: Mattia Abbiati

Italijanska manekenka, model z oblinami predvsem pa 'vplivnica' Laura Brioschi je ob zaključku tedna mode v Milanu na glavnem trgu pripravila prav posebno modno revijo brez dobička, s katero je vsem ženskam poslala močno sporočilo. 

Čeprav se zavedamo, da bi na svoje telo morale gledati pozitivno, ženske le-to prakticiramo manjkrat, kot bi morale. Ravno to pa je želela Laura s svojo potezo spremeniti. 

Body Positive Catwalk - Laura Brioschi

V svetu, kjer se vse odvija neverjetno hitro, tudi živimo tako – le redko si vzamemo čas, da se ustavimo, razmislimo in še enkrat pogledamo. Prvi vtis je tisti, ki šteje največ. Zato se ogromno žensk nenehno trudi, da bi bile lepe – in so nesrečne, jezne, nezadovoljne, če ne dosežejo nekih nerealnih standardov.

Zato je pomembno, da ženske vemo, da smo lepe ne glede na obliko in velikost. In ne le to, smo močne, intuitivne, pametne, uspešne, lahko smo gospodinje, mame in uspešne poslovne ženske v eni osebi … z nasmehom na obrazu. 

Tovrstno je bilo tudi sporočilo posebnega dogodka, ki ga je italijanska 'vplivnica' (influencerka) in model z oblinami Laura Brioschi organizirala ob koncu milanskega tedna mode. 30 zelo različnih deklet, velikih in malih, suhih in bolj polnih, je sodelovalo na modni reviji "Body positive", v samem središču Milana na Piazza Duomo. Kljub mrazu so se sprehodila le v perilu in ob tem celo zaplesala ter se predvsem zabavala.

italija moda revija.jpg

Še posebej ponosni pa smo lahko tudi Slovenci, saj je Laura za svoj projekt izbrala slovensko spodnje perilo znamke Lisca. Zakaj? Ker je minimalistično, modno in se v njem tudi ona vedno počuti odlično. Lisca pa bo kmalu nekaj podobnega, a v kopalkah, naredila tudi s slovenskimi obrazi. 

Ženske moramo najprej spoštovati sebe, šele nato nas bodo tudi drugi!